Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina framgångar för Gefle Gymnastikförening under SM-veckan

Louise H Lundblad, Alva Lemoine och Gustav Tingelöf har skördat framgångar under SM i gymnastik i Norrköping.

Annons

Louise H Lundblad fick med sig tre medaljer från SM.

Hon plockade hem silvret i SM år 2015 och nu stod också 18-årige Louise H Lundblad äntligen som segrare. På tisdagen togt hon hem Gefle Gymnastikförenings första guld i individuell trampolin och hon gjorde det framför tvåan Alice Flensburg från Klippans Gymnastikkrets.

Glädjetårarna kom direkt när Louise fick beskedet om att hon gått om och slagit Alice Flensburg. Hon slutade på 45.965 poäng i individuella tävlingen och tvåan samlade ihop 45.145 poäng.

– Jag var lite skadad förra säsongen och hade precis börjat hoppa, så då körde jag på en lite lättare serie, men nu har jag kunnat köra på och därför blev det en svårare serie i år, säger Louise till SVT.

– Det känns jättebra och det har varit en dröm sedan jag var liten. Jag räknade inte med att vinna, men jag hoppades ju så klart att jag skulle göra det.

LÄS OCKSÅ: Höga hopp på Gävletrion under SM i trampolin

Efter guldet tog Louise hem en silvermedalj i DMT och klubbkamraten Gustav Tingelöf kunde också titulera sig silvermedaljör i samma gren efter att ha blivit delad tvåa med Jonas Rosenlind från Uppsala Gymnastikförening.

Men framgångarna tog inte slut där för Gävlegymnasterna. Louise H Lundblad parade också ihop sig med Alva Lemoine och i den synkroniserade trampolinen landade man på en andraplats bakom Hanna Ryden och Lina Sjöberg från Trampolinklubben Levo respektive Uppsala Gymnastikförening.

Mer läsning

Annons