Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlegymnaster på väg till NM på Island

/
  • Det har varit genrep inför Nordiska Mästerskapet i truppgymnastik på Island. Det är Gefle Gymnastikförening som tillsammans med gymnaster från Västerås som represnterar Sverige. Det sista förberedelserna har nu ghort i gymastikens hus i Gävle.

Nästa vecka kommer Gefle Gymnastikförening finnas representerade i de Nordiska Mästerskapen i truppgymnastik tillsammans med Västerås GF.
Nu har det varit genrep i Gymnastikens Hus i Gävle inför NM på Island.

Annons

Laget som vunnit SM i mixedklassen två år i rad vilket kvalificerade laget till det stora mästerskapet där gymnasterna får representera Sverige. Den 10 novemberg flyger truppen till Island och tävlingen avgörs den 14:e. Det är 18 gymnaster, varav tio representerar Gefle Gymnastikförening, som är med.

På genrepet gick laget igenom all tre redskapen som ingår i truppgymnastik. Fristående, som är en koordinerad ”dans” till musik med vissa gymnastik inslag och obligatoriska moment.

Det andra redskapet är tumbling, där man gör tre stycken varv med voltserier. Sex gymnaster är med varje varv, men det behöver inte vara samma sex varje varv. Ett av varven är ett så kallat likavarv, då alla gymnaster gör samma volter. De andra två varven stegras svårigheterna.

Det tredje redskapet som ingår i tävlingen är trampett. Med hjälp av en trampett gör gymnasterna olika hisnande volter. Här är det också tre varv med samma upplägg som på tumblingen.

Förutom Gefles SM-hjältar fick även föreningens yngsta truppgymnaster i Trupp 6 visa upp sig och föreningens pojk-trupp. De bjöd på allt från kullerbyttor, hjulningar och volter. De olika volterna och bedömningskriterierna i truppgymnastik förklarades också med hjälp av några av föreningens äldsta gymnaster från vuxengruppen.

Efter genrepet är nu de flesta förberedelserna på plats och laget är redo för NM.

Mer läsning

Annons