Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där..

/

... Patrik Florén, Gävle, som var en av sju deltagare som genomförde en Ultratriathlon under helgen, en tre dagar lång tävling med extremt långa distanser av både simning, cykling och löpning.

Annons

Ultratriathlon?

– Det är ju ultra så det är väldigt långt, vi började på fredag morgon på en ö utanför Onsala och då var det 9km simning till land, och efter det cyklade vi till Husqvarna. Vi startade vid 8.00 och kom i mål vid 19-20 på kvällen. På lördagen var det 32 mil på cykel och vi fortsatte på söndagen också.

Det var bara sju stycken deltagare, passar ultratriathlon för alla?

– Det är ju drygt att ta sig igenom, du ska vara väldigt målmedveten och det gör ont.

Vad i sporten lockar dig?

– Att se om det går att ta sig igenom, och att visa att det går. Jag har alltid varit fascinerad av uthållighetsgrejer, hur länge man kan stå ut med saker, så det är lite som en "kul grej" det här.

Hur kom du in på den här sporten och hur ser framtiden ut för dig?

– Jag simmade när jag var yngre, och började träna igen på äldre dagar till klassikern och grejer. Därefter var steget till triathlon inte långt, jag gjorde min första för två år sedan, en Ironman förra hösten och nu provade jag det här. Nu har jag Kalmar Ironman framför mig, det annorlunda där är ju att allt är på en dag, det här var ju tredagar så det blir verkligen ultra av allting i detta.

Är det här något du vill göra igen, eller vill du prova på ännu längre distanser?

– I och med att man måste ha familjen med sig hela vägen för support så får vi se hur det blir med det. Det krävs andra som vill offra tre dagar på vansinnet. Längre saker finns alltid och det är en dröm men jag vet inte om det blir mer för mig.

Hur återhämtar du dig efter det här?

– Nu blir det några dagars vila för att läka alla skavsår och sen börjar jag med låg belastning, tar med cykeln till sommarstugan nu och det blir nog ut och rulla någon kilometer, simma lite och sen börja springa lite. Det är löpningen som tar längst tid att återhämta sig från.

Hur gick tävlingen för dig då?

– Jag kom på sjätte plats, men bara man tar sig i mål får man vara nöjd. Det kunde gått bättre på löpningen, så där får jag skärpa mig och träna mer. Det var tufft tekniskt, tuff terränglöpning så det är lite trasiga fötter nu.

Mer läsning

Annons