Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallberg slog till med rekordlopp i Inzell

/

Vid helgens internationella tävling i Inzell så satte Ida Hallberg, Hagaströms SK, tre personliga rekord.

Annons

Ida, som legat sjuk under veckan, var lite osäker på start men kände ändå på lördagen att hon var tillräckligt frisk för att kunna köra och det gick över förväntan då hon slog personligt på både 500 m, 45.04 och på 3000 m med 4,49,77.

Ida höll ett riktigt bra tempo de första fem varven men orkade inte riktigt hålla i den tuffa farten på slutvarven, trots det blev det personligt rekord och första gången under 4,50 och slutade trea strax bakom duktiga Viktoria Schinnerl, Österrike. Under andra dagen förbättrade Ida sitt personliga på 500 m igen med tiden 45,01.

På 1500 m så var utgångstempot mycket högt, men precis som på 3000 m så gick det sista varvet lite för långsamt för att ge en riktig topptid, nu blev det 2,15,47 och en bra tredje plats precis före Beata Orosz, Ungern.

Helgens tävling var en bra genomkörare inför nästa helgs juniorvärldscup i Groningen, Holland. Där kommer hon att få sällskap med Oskar Gustafsson från Sundsvall som också körde i Inzell. Oskars bästa distans blev 1500 m där han pressade sig under två minuter och gjorde fina 1,58,85.

Adam Axelsson från Winner, Örebro var den tredje svensken i startfältet. Adam som satsar på att få köra seniorvärldscupen och kvala till EM hade några riktigt bra fighter mot Andrea Stefsani, Italien. 1,54,99 på 1500 m var det bästa loppet under helgen.

Mer läsning

Annons