Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamrén klar som förbundskapten

/

Erik Hamrén är klar som förbundskapten för fotbollslandslaget. Det uppger Svenska fotbollförbundet.

Annons

Hamrén, 52, blir ny förbundskapten för det svenska landslaget med omedelbar verkan – men han stannar även som klubbtränare för Rosenborgs BK fram till 31 augusti 2010. Det uppger Svenska fotbollförbundet (SvFF) i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

”Vi är mycket glada och stolta över att vi har kunnat engagera Erik Hamrén som förbundskapten. För Svenska Fotbollförbundet är detta en långsiktig lösning och vi tackar Rosenborg för ett gott samarbete som gett oss möjlighet till lösning”, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell i pressmeddelandet.

Svenska fotbollförbundet och Rosenborg förhandlade om Hamrén i fredags, men då strandade förhandlingarna. Dagen efter förklarade Hamrén vid en presskonferens att han ändå hoppades på att bli svensk förbundskapten.
Efter nya förhandlingar är parterna nu eniga om att Hamrén blir förbundskapten för det svenska landslaget. Han tillträder omedelbart, men hans arbete begränsas fram till 31 augusti enbart till landskamperna. Han kommer nämligen att stanna som huvudtränare för Rosenborg fram till 31 augusti 2010, då han på heltid blir förbundskapten över kvalet till VM i Brasilien 2014.

Rosenborgs styrelseledamot Terje Svendsen kommenterade uppgörelsen vid en presskonferens i Trondheim på onsdagskvällen:
– Vi ville primärt förlänga kontraktet med Erik Hamrén, men kom överens om en kompensation för att han lämnar oss innan kontraktstiden har gått ut, säger Svendsen, utan att vilja gå in på hur mycket Rosenborg fick betalt av Svenska fotbollförbundet.
– Vi blev kontaktade av det svenske fotbollförbundet angående att ta upp förhandlingar med det svenska förbundet. Det sade vi att vi var villiga till. Vi har förhandlat med både det svenska förbundet och Erik i dag, och blev eniga om den här lösningen, säger Svendsen.

Mer läsning

Annons