Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyns profiler träffade jag i Gävle

Fotboll i november är inte roligt.
Kallt och blött och mörkt och jag småsprang ut genom Strömvallens grindar efter allsvensk fotbollsepilog där guldkänslan aldrig infann sig.

Annons

Men är man dum nog att gå dit när vädret lämpar sig mer för bandy än fotboll så får man stå sitt kast. Nu gick jag dit mest för att tacka av Mathias Woxlin och Thomas Hedlund, två helyllegrabbar som nu har gjort sitt i Gefle IF och självklart ville jag vara med då.
Snabbt hem och värmen i tv-soffan.
Finland mot Tre Kronor i Karjala Tournament och jag hörde tv-kommentatorerna berätta att det var knökfullt i Hartwall Arena.
Bara så ni vet, alla ni som fortsätter att gnälla om iskalla hockeyturneringar, de finska hockeyvännerna tycker tydligen att det är bra underhållning att gå och se cuphockey.

Själv valde jag bort Karjala i år.
Inte därför att jag anser att turneringen är ointressant. Men jag hade något bättre på gång.
Valde att i lördags fira Gästriklands ishockeyförbund 60 år. Det var en mycket trevlig jubileumsfest i Spegelsalen i Stadshuset med många kända hockeyprofiler, natten blev lång med mycket spännande hockeysnack.
Fick en pratstund med svenske förbundsordföranden Christer Englund. Intressant att höra hur Christer och förbundet ser på kritiserade Euro Hockey Tour.
Utsökt god mat var det också.
En mycket trevlig kväll i den ursnygga festvåningen. En sal som vi alla innevånare i Gävle kan vara stolta över.
Helsingfors är en skön stad på alla sätt, men den här kvällen hade jag ingen längtan dit.

Tre Kronor vann äntligen en hockeymatch.
En sex matcher lång förlustsvit i Euro Hockey Tour är bruten. Överlämnade därmed jumboplatsen till värdlandet.
Efter att bara ha gjort ett enda mål på två matcher fördubblade man målskyttet mot Finland. Tre Kronors skriande brist på effektivitet i målskyttet höll i sig länge även mot Finland, men Oscar Hedman gjorde 1–0 i power play, ett spelsätt som annars var riktigt uselt, och Mika Hannula slog in 2–0 i början av sista perioden och svenska landslagsspelare i hockey kan fortfarande göra mål.
Sluttabellen av Karjala Tournament inrymmer absolut inget sensationellt. Ryssland vann före Tjeckien, Sverige och Finland.
Men Ryssland är i en klass för sig. Ryssland på halvfart vinner allt igen precis som man gjorde på den gamla goda tiden. Det är inte bra för hockeyn.

Efter seger i Euro Hockey Tour 2007 började Tre Kronor förra säsongen bra med två segrar och en förlust i Karjala.
Men efter det gick rullgardinen ner för svensk landslagshockey.
Segern mot Finland var den andra på de tolv senaste matcherna. Den första segern för säsongen efter ordinarie tid. På sex matcher.
En skön seger för Tre Kronor.
Förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson pustade ut med en djup suck där i båset när slutsignalen gick. Jag förstår honom. Han har haft det kämpigt. Jag hoppas nu att allt strul mellan förbundet och Hockeyligans Champions League-lag är över och att herrarna tar sina förnuft till fånga och hoppar ur sandlådan.
Den senaste tidens pajkastningar har varit skrattretande och inte värd den fina sporten ishockey. Min förhoppning är att kanske kan Gustafsson nu får lite arbetsro.

"Honken" Holmqvist var suverän.
Holmqvist gjorde en fantastisk turnering. Vår givne VM-målvakt om inte Henke Lundqvist kommer loss.
Av backarna såg Johan Åkerman och Mattias Timander piggast ut. Det såg som helhet bra ut bakåt.
Framåt är det dock inte speciellt lysande. Vi saknar riktiga målskyttar och spelare som går direkt på mål. Alltför mycket hattade slutar med att vi hamnar nere i hörnorna.
Daniel Widing såg jag inte mycket av.

Annons