Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors kanotklubb har OS–besök under SM: "Väldigt stor betydelse för ungdomarna"

Det är kanot–SM i Hofors och i perfekt väder kunde man under torsdagen se tre kommande olympier tävla – Petter Menning, Linnéa Stensils och Karin Johansson.
– Att ungdomar och juniorer får se och tävla på samma ställe som sina idoler är betydelsefullt, säger Hofors Kanotklubbs ordförande Emma Andersson.

Annons

OS i Rio närmar sig med stormsteg och som uppladdning inför mästerskapet började tre av Sveriges OS–hopp med ett lite mindre mästerskap – nämligen SM i Hofors.

– Det har väldigt stor betydelse för ungdomarna inte minst. Men sedan ska man inte förringa att det betyder mycket dragningsmässigt att ha dem här, det blir roligt för publiken, säger Andersson.

Och de gjorde inga besvikna heller.

Petter Menning vann utan något snack om saken när han körde individuellt och sedan tillsammans med sin klubbkamrat från Waxholm Erik Sandbacka.

Vad tycker du om dagen?

– Det har varit en jätterolig dag här i Hofors och jag har kört fem lopp och tagit dubbla guld, så det kan inte bli mycket bättre. Härlig stämning att vara här, många som hejar och önskar lycka till inför OS. jag har alltid trivts här, säger Menning.

Petter Menning tillsammans med sin klubbkamrat Erik Sandbacka till höger.

Linnéa Stensils som också tävlar för Waxholm och Karin Johansson som tävlar för Lidköping fick det lite tuffare som ställdes mot varandra – där det var Stensils som var snäppet vassare på 200 meter och tog hem guldet.

– Jag fick en väldigt bra start och försökte hålla mig till min plan som jag ska ha till OS och det kändes som att jag hade det hela loppet och kunde bara vara avslappnad och köra mitt, säger guldmedaljören som även vann tillsammans med sin klubbkamrat Sara Sandbacka.

Stensils som är 22 år hade en tuff försäsong med skador och sjukdomar men har efter det haft en bra säsong.

– Jag sätter inga krav på mig själv men jag vill åka till Rio och göra bra lopp även fast 2020 kanske är ett mer realistiskt mål att prestera på OS eftersom jag är ganska ung, säger hon.

Linnéa Stensils efter vinsten i K2 200 meter.

Johansson som kom in som tvåa har egentligen 500 meter som sin distans och kommer i OS att tävla tillsammans med Sofia Paldanius i K2 500 meter.

– Naturligtvis hoppas man alltid på guld men Linnéa är vass på 200 meter, säger Johansson.

Vad tror du om OS?

– Chanserna är bra, vi hoppas på finalplats och tar vi oss dit tror jag att det kan gå riktigt bra.

Karin Johansson som nummer sex som kom tvåa efter Stensils.

Mer läsning

Annons