Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll avgörs DM-sprinten i Österfärnebo

Sprint är en relativt ny tävlingsform inom orientering, men den har vunnit rätt stort intresse i landet. Och det är den distans som svenskar numera hävdar sig bäst på internationellt. Häromdagen tog Emil Wingstedt sin fjärde raka EM-seger på sprint.

Annons

Även lokalt är intresset stigande, så när DM i kväll avgörs i Österfärnebo är det hela 30 löpare anmälda i H 21-klassen. När ÖFIF i höstas arrangerade DM i ”skogsorientering” – på medeldistansen – startade 28.

Återstår att se om fler kommer till start nu när banorna går i och kring själva samhället. Bosse Larsson har lagt banorna förbi stugknuten där hemma. Tävlingscentrum blir vid Kyrkskolan.

Nu är det inte precis någon mjölksyratålighet som testas i OL-sprint, herrbanan mäter exempelvis 3,3 km så det handlar om åtminstone en kvarts löpning.

I damklassen är nio anmälda och här är Laila Ingelsson, Hammaren, favorit. På herrsidan blir det intressant att se om 19-årige Anton Tynong, Gävle, kan springa ifrån de mer rutinerade gästrikeherrarna med klubbkompisen Lasse Jansson i spetsen.

För ungdomarna står poäng på spel i tredje deltävlingen i Gästrike Cup.

Mer läsning

Annons