Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida Hallberg debuterade i juniorvärldscupen

/

Till slut fick Ida Hallberg debutera i juniorernas världscup.
– Jag är rätt nöjd, även om tiderna inte var så bra som jag hade hoppats, säger hon efter tävlingarna i Berlin.

Annons

Hagaströmsskrinnaren skulle redan tidigare under säsongen fått chansen att köra juniorvärldscupen i Groningen, Holland, men ett oturligt fall i Inzell på det allra sista träningsvarvet slutade med en krock och ett djupt skärsår i foten och debuten fick vänta tills tävlingen i Berlin.

Inte den bästa uppladdningen att inte kunna träna innan en så viktig tävling, men det finns bara ett fåtal tävlingar där man kan kvalificera sig till ungdoms-OS, så Ida tog chansen att kroppen skulle klara påfrestningen.

– Jag visste att första starten skulle bli tuff, men är rätt nöjd med loppet trots att jag kände att jag missat träningen under ett par veckor och tiden var lite sämre än jag skulle ha presterat.

– Det var stor skillnad när jag klev ut dag två. Då visste jag att foten höll och jag hade ett lopp i benen. Jag var flera sekunder från mitt personliga rekord, men tog ändå en godkänd 23:e plats och jag vet att med rätt förutsättningar kommer jag bra mycket högre upp, säger Ida Hallberg.

Hon kommer nu att tävla i Trollhättan och Sundsvall innan junior-SM avgörs i Göteborg helgen innan jul. Någon skridskois lär det inte bli men förhoppningsvis håller foten för lite tuff barmarksträning.

Mer läsning

Annons