Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ahlström avgjorde för Aston

På Jernvallen spelades på lördagen en mycket jämn match mellan Aston och Arvika.
Först i förlängningen avgjorde hemmalaget och vann med 6–5.

Annons

Aston visade styrka i början av den första perioden när Johan Hedlund gjorde 1–0 i den tredje minuten. Några minuter senare styrde Andreas Ahlström in 2–0. Chansen för Aston att utöka ytterligare dök upp i den fjortonde minuten då Arvika drog på sig en utvisning men Sandvikenlaget utnyttjade tillfället tillräckligt. Istället samlade Arvika på sig styrka till slutminuterna då de reducerade och kvitterade.

Den andra perioden inleddes med ett mål för gästerna och avslutades med ett mål för hemmalaget. Om det inte hade varit för Arvikamålvakten Kenny Skovlund hade Aston antagligen vunnit period nummer två.

Aston kvitterade och tog ledningen i mitten av den tredje perioden och ägde spelet mer och mer. Men med bara två minuter kvar sköt Arvikas Johan Nelson in 5–5 och matchen gick till förlängning.

Med bara sekunder kvar av förlängningen krånglade Andreas Ahlström in bollen i öppet mål för Aston.

– Det var en väldigt skön vinst men egentligen tycker jag att vi förtjänade alla poängen, kommenterade Astons tränare Johan Haglund efter matchens slut.

– I dag spelade vi med mycket moral men det fanns dock tillfällen när vi vek ned oss. Om vi lyckas spela matcher utan dessa svaga moment i fortsättningen, kan vi sluta i toppen av tabellen i vår, fortsatte Haglund.

Astons två poäng gör så att laget ligger på fjärde plats i tabellen. Men platsen kan tappas beroende om MIK Västerås vinner över Hagfors idag.

SIMON ISAKSSON

IBK ASTON-ARVIKA IBF 6–5 (2–3, 1–1, 2–1, 1–0)

Målen, Aston: Andreas Ahlström 2, Johan Hedlund 2, Mattias Proos, Per-Emil Johansson.

Publik: 87.

Bäst i IBK Aston: Andreas Ahlström, Johan Hedlund, Tomas Halling.

Mer läsning

Annons