Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alba skakade topplag igen

Alba gjorde en ny bra insats och skakade ett topplag.
I veckan blev det ju poäng mot ettan Mora och i gårdagens bortamatch mot tvåan Uppsala var det sannerligen inte långt borta heller.
– Nä, i sanningens namn var vi förtjänta av minst en poäng, summerade lagledaren David Eriksson-Gladh efter förlusten med 5–4.

Annons

Albas form är på väg att infinna sig på allvar. Nu snurrade man runt på tre hela femmor matchen igenom och ställde till stora problem för Uppsala som kämpar med Mora och GGIK om avancemanget till Superligan.

– Vi var inte ett dugg sämre än dom utan hade chanser att avgöra det här. Men tyvärr studsar det inte riktigt vår väg och det blev en förlust. Men vi kan inte deppa ändå för vi gör en väldigt bra match och får ta det med oss. Det återstår ju 30 poäng att spela om, sa Eriksson-Gladh.

Alba inledde starkt och gjorde 2–0 i första perioden. I den andra perioden var gästerna ännu bättre trots att skotten slutade 10–3 till Uppsala.

– Men vi hade massor av bra lägen och därför var det surt att vi förlorade den med 1–0. Där hade vi verkligen chansen att både göra två och tre mål till men träffade inte målet.

Uppsala gjorde periodens enda mål och fick kontakt. I den sista jagade båda lagen segern. Uppsala både kvitterade och tog ledningen innan Erik Wilhelmsson kvitterade till 4–4 med bara tre och en halv minut kvar att spela.

– Där kändes det som om vi skulle få med oss poäng i alla fall. Nu fick dom ett skitmål lite senare och dessutom 6–4 i tom kasse. Bollen studsade helt enkelt deras väg där ett tag.

En reducering kom med 50 sekunder kvar men närmare än så kom inte Alba.

– Vi tar med oss det som var riktigt, riktigt bra den här gången och gnuggar vidare. Spelar vi så här kommer poängen inom en snar framtid.

UPPSALA–ALBA 6–5 (0–2, 1–0, 5–3)

Målen, Alba: Olle Eriksson 2, Micael Lindén, Erik Wilhelmsson, Marcus Sundell.

Skott: 33–25 (10–11, 10–3, 13–11).

Albas tre stjärnor

3: Olle Eriksson, f

2: Niklas Sörling, mv

1: Jerry Johansson, f

Mer läsning

Annons