Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alba tappade allt i den andra perioden

Alba förlorade hemmamötet mot Årsta på Jernvallen med 6–8 igår och matchen förlorades i den andra perioden då gästerna gick från 3–3 till en 6–3 ledning.
– Jag gick ner på folk i den tredje perioden och det är något jag får lära mig då det blev bättre, sade Alba tränaren Ronny Hjelm efter matchen.

Annons

Årsta gjorde 4–8-målet dryga tre minuter in i den tredje perioden och då gav Nicklas Sörling i hemmamålet upp samtidigt som Albaspelarna visade prov på fin laganda då först Anders Nygren och sedan Mattias Ljunggren gjorde 5–8 och 6–8 och Alba var med i matchen igen och då hade Alba fått chansen i spel fem mot fyra i fem minuter utan att lyckats få till något.

– Vi lär oss oehört mycket av den här matchen och Årsta är bra, fortsatte Hjelm.

Under den första perioden var det svängig bandy och redan efter 5,55 var det 2–2 med ledning för Alba två gånger.

Efter Mattias Ljuggrens 6–8 mål öste Alba på framåt för att få till ytterligare mål och visst fanns det chanser men laget visade prov på bra laganda då man lyckades komma tillbaka efter den andra perioden där man tappade matchen.

– Vi gjorde några misstag så dom fick till sina snabba spelomvändningar som vi visste att dom är bra på, avslutade en inte alltför besviken Ronny Hjelm.

Hjelms satsning i den tredje perioden med att toppa laget visade sig vara lyckat då man långa stunder pressade tillbaka gästerna och spelare som Mattias Lindberg visade vad han kan efter att ha varit lite annonym tidigare.

Alba var trots allt ganska nära poäng i den här matchen men vi kan konstatera att Årsta till slut vann rättvist.

Mer läsning

Annons