Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alba till topp i ettan

Alba vann en rätt så färglös match mot GS 86 igår på Jernvallen. Vinsten 7-5 innebar att Sandvikenlaget nu ligger etta i tabellen.
Drygt 300 åskådare fick igår kväll se Alba ta emot GS 86 på Jernvallen. Matchen började bra för hemmalaget då Henrik Söderkvist assisterade Conny Seppälä som gjorde mål efter bara 16 sekunder. Annars så var det en rätt så blek tillställning publiken bjöds på.

Annons

När den andra perioden började var ställningen 3-1 och först efter en kvart kom periodens första mål signerat Olle Eriksson. Bara sekunder senare ökades ledningen på ytterligare när Anders Nygren gjorde sitt tredje mål för matchen efter ett långskott.

5-1 till Alba när den tredje perioden började och matchen fortsatte i samma böljande stil. GS 86 fick dock till fler chanser och reducerade två gånger om innan Alba utökade sin ledning i ett power play. När fem minuter återstod gjorde Kristoffer Nord i GS 86 sitt tredje mål, men Alba replikerade snabbt och säkrade segern efter att Olle Eriksson assisterats av Henrik Söderkvist. Värt att nämna är att det var Henriks fjärde assist för kvällen.

I de sista sekunderarna, när bortalaget plockat ut sin målvakt, hann Kristoffer Nord i GS 86 med att göra sitt fjärde mål för matchen. Men detta räckte alltså inte till och Alba vann med 7-5.

Trotts segern var Albas tränare Lennart Liljedahl inte nöjd:

– Defensiven var hygglig idag men det var inte offensiven. Vi har haft dålig fart på träningarna den här veckan så det måste vi förbättra tills matchen mot Runsten på fredag.

På frågan om varför Alba vann även om spelet inte var bra, svarade Lennart så här:

– Vi har en bra lägsta nivå, så vi hade kontroll matchen igenom.

Eftersom Lesjöfors/Filipstad förlorade borta mot Bollnäs/Hertsjö igår så innebar Albas seger att laget klättrade från en andra plats i tabellen till en första plats.

– Visst är det skönt att ligga etta men jag är absolut inte nöjd med dagens match. Skriv i tidningen att vi var klappkassa, avslutar Lennart Liljedahl.

IBK ALBA–GS 86 AIF 7–5 (3–1, 2–0, 2–4)

Målen, Alba: Anders Nygren 3, Olle Eriksson 2, Mattias Ljunggren, Conny Seppälä.

Publik: 317.

Bäst i IBK Alba: Anders Nygren, Mathias Sparring, Henrik Söderkvist, Olle Eriksson.

Mer läsning

Annons