Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Än har vi inte vunnit någonting"

/
  • Helena Skärberg kvalar till högsta serien för tredje gången. Nu har hon och resten av Strömsbro bäddat bra för sig och leder med 1–0 i matcher när laget åker till Karlstad för returen.

Nu vill Helena Skärberg verkligen till Superligan.
– Det skulle i så fall bli tredje gången gillt, säger Strömsbros målvakt.
I två kvalspel tidigare – ett med GGIK och ifjol med Strömsbro – har hon varit med och fallit på målsnöret.

Annons

Men nu är det närmare än någonsin efter den första härliga kvalsegern hemma mot Karlstad. I helgen har Strömsbro två chanser att fixa avancemanget när tjejerna åker till Värmland.

Returen spelas i dag och en eventuellt tredje match i morgon. Men redan under fredagen satte sig Strömsbro i bussen till Karlstad för maximal uppladdning.

– Det är jätteskönt att ha två chanser men vi siktar på att ta hem det här redan i den första matchen, säger Strömsbros målvakt.

Självförtroendet växte ytterligare efter den meriterande segern från en säsong som redan från börjat varit riktigt bra och slutade med serieseger. Bara sekunder före slutet så avgjorde Strömsbro hemmamatchen.

– Jag trodde inte att det var sant. Det var faktiskt jättehäftigt och jag hade svårt att somna efteråt. Men än har vi inte vunnit någonting utan får ladda om. Vi har tränat bra i veckan och nu är vi förberedda.

Men hon föser raskt över favoritskapet på Karlstad.

– Pressen ligger ju fortfarande på dom som har någonting att förlora och att åka ur en division. Men vi vill självklart upp och visade i hemmamatchen att vi är minst lika bra, säger Helena.

Eftersnacket från förlorarlaget handlade mycket om att man inte var uppe i matchtempo efter ett längre uppehåll inför kvalet.

– Vi får väl se nu då om dom har någonting mer att komma med. Visst märktes det att tempot var högre och det var lite tuffare än vanligt men vi stod upp väldigt bra.

Skärberg i målet har som vanligt en nyckelroll. Utan en bra burväktare går det inte att vinna nerviga kvalmatcher och Strömsbro har verkligen det bra beställt på den positionen.

– Ändå tycker jag att det har varit lite för mycket upp och ner under säsongen för mig personligen. Men jag har också rätt höga krav på mig själv. Men nu i alla kvalmatcher har det känts väldigt bra.

Rutin från såna här matcher är också värdefull. Det har Helena samlat på sig under några år nu. Först när hon spelade i GGIK och sedan när nästan hela laget tog klivet över till Strömsbro.

– Här har vi fått väldigt bra resurser. Vi har samma lag kvar från fjolåret och dessutom blivit väldigt mycket bredare.

För ett år sedan var det många debutanter både i division 1 och i kvalsammanhang. Nu är tjejerna betydligt mer förberedda.

– Det är jättestor skillnad. Då hade vi kanske lite för stor respekt för saker och ting medan vi nu går in och tar för oss på ett annat sätt.

När det ifjol behövdes gå ner på folk och toppa laget har Strömsbros tränarteam den här säsongen konstant använt sig av tre hela femmor.

– Vi är inte så beroende av enskilda spelare längre. Alla kan kliva in och spela avgörande roller, säger Helena.

Hon längtar efter att äntligen få spela i högsta serien igen och passar också på att lyckönska GGIK i herrarnas kval.

– Det skulle vara grymt om både vi och Godis skulle fica det här, avslutar Helena.

Mer läsning

Annons