Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen derbyseger för Alba

Äntligen.

Lillebror Alba tog en efterlängtad derbyseger mot storebror GGIK i går på Jernvallen.

– Det här är ett tronskifte, säger en jublande glad Ronny Hjelm efter Albas 6–5-vinst på övertid.

Annons

GGIK hade inför gårdagens match åtta raka derbysegrar mot Alba och det var än en gång Godis som började bäst.

Efter knappa kvarten av den första perioden låg Alba tröstlöst under med 4–0 på hemmaplan och Godis Billy Nilsson och Pelle Jansson var i en klass för sig.

– De var klart bättre de första tio minuterna, vi var alldeles för passiva, konstaterar Albas tränare Ronny Hjelm.

Men med bara dryga minuten kvar av första perioden överraskade förre GGIK-spelaren Jerry Johansson både sina egna lagkamrater och motståndarna när han, direkt på ett frislag, slog till och gjorde 4–1.

Upphämtningen hade börjat. En otrolig upphämtning.

– Vilken match! Vi låg under med 4–0 och vände det, det kunde inte bli en bättre avslutning, konstaterar Albas avgående tränare Ronny Hjelm, som inte längre kan kombinera tränarrollen i Alba med arbete och familj och därför gjorde sin sista match som tränare i Alba i går.

Alba kom ut med en helt ny glöd i andra perioden och GGIK verkade ha glömt det fina spelet från första perioden i omklädningsrummet. Alba fortsatte pressa seriefavoriterna och gjorde både 2–4 och 3–4 i den andra perioden.

– Vi har varit nära att vinna mot Godis i så många år och jag kände att nu var det dags, säger Hjelm.

Inför den sista perioden pratades det även på läktaren om att Alba kanske skulle göra det omöjliga.

Och när klockan stod på 6.45 gjorde Jerry Johansson sitt andra och Albas första kvitteringsmål. Helt plötsligt stod det 4–4 på resultattavlan och Godis hängde inte med Alba som var det klart bättre laget i två perioder.

Men GGIK har Billy Nilsson som var i en klass för sig och han gav än en gång GGIK ledningen med sitt 5–4-mål med tio minuter kvar av matchen.

– De har otrolig spetskompetens i laget men vi gör en otrolig laginsats. Det var så klart tufft när Billy Nilsson gjorde 5–4, men jag visste att vi skulle komma tillbaka, säger Hjelm.

Och Alba kom tillbaka. Med fem minuter kvar av matchen kvitterade Markus Sundell till 5–5 på ett hederligt dragskott från halva plan och matchen gick till förlängning.

Väl där fick Alba en straff och det gick ett nervöst sus på Jernvallens läktare.

– Jag ville verkligen avgöra, jag sa ja direkt när Ronny frågade om jag ville slå straffen, berättar Albas back Mattias Ljunggren bestämt.

Det var helt knäpptyst på Jernvallens läktare i de tio sekunderna det tog för Mattias Ljunggren att slå straffen och sätta avgörande 6–5-målet på ärkerivalerna.

– Det känns som att GGIK har varit storebror i tre år nu. Men i kväll är vi mycket bättre. Det känns jävligt skönt med en vinst, äntligen, jublar matchvinnaren Mattias Ljunggren.

 

Mer läsning

Annons