Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aston till Hamburg för hårdträning

Aston siktar mot allsvenskan. Närmast väntar ett träningsläger utomlands för det hårdsatsande Sandvikenlaget.
– Vi kommer att träna tre gånger om dagen, säger tränaren Johan Haglund.

Annons

I dag åker Astons herrlag på träningsläger till miljonstaden Hamburg i norra Tyskland för ett fyra dagar långt träningsläger. Förutom ett hårt träningsschema med tre träningar om dagen (!) kommer Astonherrarna att på lördagen möta de tyska cupmästarna i en prestigefylld drabbning.

– Anledningen till att vi åker till Hamburg är att vi har en kontakt där nere med anknytning till Aston. Som jag har förstått det så äger han en hall där vi både kommer att bo och träna, säger Johan Haglund.

Dessvärre går laget miste om en riktig godbit. Tanken var att Astontruppen skulle avsluta lägret med att gå och se Hamburgs heta fotbollspremiär hemma mot FC Schalke 04 (med Real Madridikonen Raul i laget) på Nordbank Arena.

– Men matchen var utsåld, annars hade det ju varit häftigt, säger en besviken Haglund.

Nyheter i truppen är annars att målvakten Mats Karlsson, med meriter från superligalaget Västerås, inte kommer att spela med Aston i vinter. Detta trots att han och klubben varit överrens om ett kontrakt.

– Han hade personliga problem och kommer att bli kvar i Västerås, säger Haglund.

I stället har klubben gjort klart med hemvändaren Johan Näslund, som återvänder till innebandyn efter två år av polisstudier i Dalarna.

– Han kommer att bo kvar i Mora och kommer inte att kunna vara med på alla våra träningar, men han kommer att hålla i gång med Kais Mora när han inte hinner åka till Sandviken. Vi räknar med honom som vår förstemålvakt, säger Johan Haglund, som även har talangerna Andreas Johansson och Johan Lundmark att tillgå.

Hur ser det annars ut i truppen, är det färdigvärvat?

– Nej, truppen är inte spikad ännu. Vi jagar fortfarande en till center eftersom vi vill vara med i toppen av serien. Vi har lite krokar ute, men inget är klart ännu.

Värt notera är att Aston i helgen gjorde en mycket stark insats då man vann säsongens tredje träningsmatch borta mot allsvenska Hagunda med 7–5. Astons mål gjordes av Per-Emil Johansson 2, Robin Karlsson 2, Niklas Lindkvist 2 samt Andreas Ahlström.

Tidigare på försäsongen har Aston besegrat Falun Ungdom hemma med 7–3 samt förlorat bort mot allsvenska Järfälla med 10–6.

Mer läsning

Annons