Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cederström: "Jag har grubblat länge"

/

Alternativet var att stanna kvar i Gävle GIK eller gå till svenska mästarna. Simon Cederström funderade länge men skrev till slut på för IBF Falun.
– Det blir väldigt speciellt att möta GGIK i vinter, säger Cederström.

Annons

SSL-nykomlingen Gävle GIK försökte att behålla poängkungen Simon Cederström in i det sista – men misslyckades.

På tisdagen var 19-åringen, som den 27 juni blir 20 år, i Falun för att signera treårskontraktet med svenska mästarna IBF Falun.

– Jag vägde för- och nackdelarna med båda klubbarna och jag kände att Falun skulle bli bäst i samråd med min familj, säger Simon Cederström.

Enligt honom hade Falun den bästa helhetslösningen – även om det var svårt att säga nej till en fortsättning i Gävle GIK.

Förra säsongen noterades han för imponerande 65 poäng på 22 matcher och bildade norra allsvenskans giftigaste anfallspar tillsammans med centern Alexander Larsson.

I en intervju på Innebandymagazinet uttalar sig GGIK-tränaren Andreas Lindström och menar att allt varit klart i veckor utan Gävles kunskap.

Simon Cederström vill helst inte kommentera det.

– Jag vet inte varför de säger att jag varit klar sedan ett par veckor. Så har det inte varit. Jag bestämde mig för några dagar sedan och jag skrev på i dag, säger Cederström till Sporten.

Hur ska det bli att möta ditt gamla lag?

– Väldigt speciellt även om det blir kul också. En del grabbar har redan messat mig om att vi ses nere i sarghörnet, så det kommer att bli intressant.

Hur mycket svårare blev valet i och med att Gävle GIK tog klivet upp till SSL?

– Ja, det blev verkligen svårare. Hade vi inte gått upp hade beslutet varit lättare i och med att jag vill testa på SSL. Det var ett oerhört svårt beslut. Jag har grubblat och tänkt väldigt mycket men det känns bra nu.

Nu blir det alltså tre år hos vinnarlaget IBF Falun för Simon Cederström, som beskriver sig själv som en offensiv och fartfylld spelare.

– Jag är en vinnarskalle, jag vill inte förlora. Jag blir förbannad om jag förlorar.

Han slutade spela ishockey då han var 15 år gammal och lade av med fotbollen ett år senare för att satsa helhjärtat på innebandyn.

– Det var tufft, men det blev innebandy för att jag brinner för sporten.

Poängkungen avslöjar att han ibland saknar ishockeyn och att han fick ta sina föräldrar till hjälp för att ta beslutet.

– Ja, jag känner att jag la av med hockeyn för tidigt.

Hur känns det att komma till IBF Falun?

– Det är otroligt roligt att komma till en sådan här stor förening, det är en barndomsdröm. Det ska bli ett roligt äventyr. Jag har fått en bra bild av hur det här laget är och alla har varit väldigt trevliga. Jag är bara positiv.

Hur ser du på din egen karriär om tre år?

– Jag vill utvecklas så mycket som möjligt. De här åren kommer att vara nyttiga för mig. Första året är nog mycket lärorikt då jag inte spelat SSL förut.

Om tre år hoppas han själv på att vara en av lagets största stjärnor.

– Förhoppningsvis är jag där de är nu, att jag får lära upp någon ny, säger Simon Cederström.

Mer läsning

Annons