Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är ungdomens tid i årets Godislag

Visst består Gävle GIK:s stomme av rutinerade rävar som Gustav Alpe, Erik Hasselberg, Johan Andersson och Mattis Lindberg att luta sig emot.
Men annars bygger man nytt.
– Det här kan bli riktigt bra redan den här säsongen, summerar Mattias Lindberg efter 8–4 hemma mot Hässelby.

Annons

I nya allsvenskan är det ingen som nämner Godis som ett av topplagen. Efter tre omgångar är laget obesegrat ligger trea i tabellen och det kanske är läge att tänka om...

– Vi ligger gärna lågt och det är bara bra om ingen tar oss på allvar. Men det känns som om vi har någonting vasst och bra på gång, säger 29-åringen som handplockades från konkurrenten Alba inför den här säsongen.

I går spelade han i en kedja med bröderna Adam och Jesper Lundgren och hade riktigt roligt mot ett Hässelby som fick en gratisbiljett till den här högre serien när Kais Mora hoppade på platsen i Superligan i höstas. det märktes...

– Motståndet höll väl inte högsta klass men det var roligt att få spela anfallsinnebandy och göra lite mål. Mitt premiärmål i Godiströjan och den bästa match hittills är skönt att ha med sig. Det är också kul att spela med Adam och Jesper som hittar varandra med förbundna ögon.

16-åriga talangen Adam Lundgren var bara en i raden som visar att det finns ett liv efter de som nu närmar sig 30-strecket. Henry Fägnell, 16, Jacob Sandström, 20, Erik Skoog, 20, Marcus Thunvall, 19, Kevin David, 20, John Rundberg, 19 och Adam Gavlén, 18 var andra 90-talister som fanns med på planen och fick speltid i går.

Godis rivstartade i matchen och hade 4–0 efter första perioden. Det kunde ha varit mera då skottstatistiken visade förödande 21–7 de första 20 minuterna. Efter två nya Godismål direkt i början av andra perioden stod det 6–0 när Hässelby tog en timeout. Då såg GGIK ut att kunna göra hur många mål som helst.

– Men jag vet själv hur svårt det är att håla koncentrationen upp när man leder med mycket är spelmässigt överlägset. Jag tänker inte hitta någonting att gnälla på när vi gör åtta mål framåt och ändå gör en bra försvarsinsats när skallarna är med, säger tränaren Stefan Åsbergh.

För precis som han har deklarerat hela tiden ska det nya Godis byggas upp med ett stabilt försvarsspel. Efter tre omgångar och bara tio insläppta mål – vilket är tätast i hela serien – går allting enligt planerna. Starten har varit riktigt, riktigt bra med sju plockade poäng av nio möjliga.

– Nu möter vi Uppsala nästa helg som är utpekad som seriefavorit. Det kommer i ett perfekt läge för oss och ytterligare en chans att visa att vi duger hur bra som helst i den här serien, menar Mattias Lindberg.

Mer läsning

Annons