Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var som tusen, Bondeson

Mathias
Bondeson,

Annons

...innebandyikon i IBK Runsten som i helgen passerade den magiska gränsen på 1 000 gjorda poäng.

Hur han ni haft koll på statistiken?

– Vi var duktiga på det redan från början. Jag var ju med och grundade Runsten 1992 och skrev ner alla matcher med mål och assist från första säsongen. Det är man ju glad för nu.

På 390 seriematcher har det blivit 569 mål och 432 assist vilket ger 1 001 poäng. Imponerande siffror.

– Tack. Det tog 22 säsonger att komma dit.

Och Runsten har du varit trogen hela tiden?

– Jag gjorde en säsong i GGIK också men längtade ganska snabbt tillbaka till gemenskapen och allting som vi hade i Runsten.

Har du haft den här gränsen i tankarna på slutet?

– Det har faktiskt varit en drivkraft att spela vidare ett tag nu. Jag är 41 år och visst börjar jag bli ganska färdig med det här. Men först ville jag verkligen över den här gränsen och nu på slutet har det ju närmat sig.

Hur kändes det då när du lirade fram Magnus Sjöberg och fick den poäng som fattades?

– Ganska omtumlande om jag ska vara ärlig. Det har funnits med i bakhuvudet en tid och när det äntligen blev av var det förstås väldigt skönt och roligt.

Så nu kan du sluta med gott samvete.

– Det är fortfarande väldigt roligt att spela innebandy. Men visst kan det ta emot ibland och särskilt med de långa bortamatcherna vi har nu i den norra serien. Men jag gör som jag brukar och tar en säsong i taget. Vi får väl se.

Det återstår ju några matcher och fler poäng trillar in.

– Jag hoppas det. Vi möter Gimonäs på söndag i en viktig match för laget. Om jag slutar är det i alla fall skönt att se återväxten är riktigt bra. Vi har ett gäng väldigt bra 96:or med i A-laget nu. Dom driver på en gammal stöt som jag.

Mer läsning

Annons