Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatiskt slut när Alba vann

Alba fortsätter att marschera uppåt i tabellen. Man slog Tullinge på bortaplan med 5–4 efter mål i sudden death av Mattias Ljunggren.

Annons

Två nya poäng och det ser nu betydligt ljusare ut för laget.

Är det en Lövdahl-effekt, tränare Ingmar Lövdahl?

– Nja, det vet jag inte om jag vill kalla det. Vi har helt enkelt fått saker att börja sitta nu jämfört med i början, säger en ändå inte fullt nöjd tränare.

– Vi gör 4–3 då matchuret står på 19.24 och dom drabbas av en utvisning i samma veva. Då är det klart att man tror att det ska kunna bli full pott, fortsätter han.

Men Tullinge gav sig alltså inte utan kvitterade bara tolv sekunder efter Albas mål. När sedan förlängningen drog igång så hade Alba ett flertal bra chanser att avgöra men det ville sig inte. Då klev Mattias Ljunggren fram igen, precis som han gjorde mot GGIK i derbyt tidigare i höstas och på volley slog han in bollen som gav två poäng.

– Det var ett mål i ren ilska kändes det som. Vi hade missat så mycket tidigare och grabbarna klagade på att golvet var dåligt. Jag är glad att vi lyckades ta extrapoängen och nu har vi tre matcher i rad som vi är obesegrade, säger Ingmar.

Alba har nu efter en trög inledning kommit i gång och ligger just nu på en sjätteplats, på rätt sida om strecket som betyder kval.

– Vi siktar nu på att fortsätta plocka poäng och försöka smyga med dom där topp fem-lagen. Men det är små marginaler i den här sporten och vi måste fortsätta att jobba hårt på defensiven, som vi gjort nu på slutet, avslutar Ingmar.

$1

TULLINGE-ALBA 4–5 (2–0, 0–2, 2–2, 0–1)

$1

Målen Alba: Mikael Lindén 2, Viktor Johannesson, Magnus Adolfsson, Mattias Ljunggren.

$1

$1

Albas tre stjärnor:

$1

3: Mikael Lindén, f

$1

2_ Niklas Sörling, mv

$1

1: Anders Nygren, f

Mer läsning

Annons