Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen lever för GGIK

/
  • Gävle GIK firar 7–3-segern hemma mot Järfälla. Nu väntar en tredje och avgörande match hemma på Träffen – under söndagen kan GGIK bli klart för spel i superligan.
  • Simon Cederström noterades för tre mål och två assist.

Efter en period var det inte mycket som talade för Gävle GIK.
Men Simon Cederströms show – och ett taktiskt genidrag av tränaren Andreas Lindström – vände på steken.
– Jag var för het på domaren i första perioden, säger GGIK:s center Alexander Larsson efter 7–3-segern mot Järfälla.

Annons

Gävle GIK kom till Träffen med kniven mot strupen efter 3–8-förlusten i den första matchen mot Järfälla i SSL-kvalet.

Och inledningen på lördagens möte lovade inte gott. Järfälla gick upp i en 2–0-ledning i den första perioden, där GGIK körde fast – och Alexander Larsson visade frustration ett antal gånger.

Bland annat efter drygt tolv minuter då Oliver Frykman blev utvisad på grund av otillåten trängning.

– Jag har alltid varit het på domaren och jag tycker att vi ska ha frislag precis innan när Frykman själv blir trängd, sedan gör vi precis likadant och då får dom frislag. Och så blev det mål, säger Alexander Larsson.

GGIK:s tränare Andreas Lindström valde att vila den något övertände Larsson i början på den andra perioden.

– Vi fick också en utskällning i omklädningsrummet efter en riktigt dålig första period. Vi tog inte jobbet defensivt, fick inte iväg några skott och det var alldeles för ensidigt spel. Men sedan gick vi ner på folk och "Ceder" började springa. Då låste han upp deras försvar, han var grym, säger Alexander Larsson om att Simon Cederström med tre mål och en assist såg till att GGIK gick upp i en 5–2-ledning inför den tredje perioden.

Andreas Lindström satte in Jesper Lundgren på centerpositionen i förstakedjan i stället för Larsson till den andra perioden och då fick GGIK en helt annan fart framåt.

– Det låser sig ibland, men det blev jättebra när Larsson klev in i andrakedjan en bit in i andra perioden. Och jag och Frykman fick ha mer boll. Båda kedjorna kom igång ordentligt, säger Simon Cederström.

Andreas Lindström:

– Efter ett par byten i andra perioden kände vi att vi behövde få upp tempot i båda kedjorna. Joel (Högberg) i all ära, han är duktig med bollen men saknar lite tempo, och därför bytte vi in Larsson igen så att vi kunde flytta upp Oskar (Strand Söderholm) som har tempo i sig. Då kunde vi dra isär deras lag ganska tidigt och både Adam (Lundgren) och Larsson fick ytor att göra nånting.

Nu ska GGIK-tränaren fundera kring valet av taktik inför den tredje och avgörande kvalmatchen på Träffen på söndagskvällen.

– Vi får värdera läget, om vi ska våga köra vidare på samma sätt som i dag – eller om vi ska återgå till det som har fungerat en hel säsong. Det kanske fungerar bättre att använda Larsson i förstakedjan i morgon, nu känner han ändå att han kan bli utbytt om han fokuserar på fel saker, säger Andreas Lindström.

GGIK-spelarna lyftes fram av de 500 åskådarna på Träffen på lördagen – och stämningen kommer garanterat att vara lika god när allt ska avgöras på söndagen.

– Vi har ett grymt stöd och med den här publiken går det inte att bli trött, säger Alexander Larsson.

Simon Cederström:

– Det kommer att bli extremt kul. Publiken lyfte oss i dag och den här stan behöver ett SSL-lag. Både fotbollen och hockeyn har lag i högsta serien och det vore magiskt att få det i innebandyn också.

Mer läsning

Annons