Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt firande för Albas Ljunggren

Albas Mattias Ljunggren firade sin födelsedag med att vinna VM-guld.
Och nu hoppas han på nästa glädjestund:
– Jag har erbjudanden från två lag i superligan och hoppas att det löser sig snart.

Annons

Sverige hade lekstuga med Finland i söndagens final i U19-VM. IBK Albas Mattias Ljunggren noterades för ett assist i 8–3-segern och stannade på sju poäng (tre mål och fyra assist) totalt i turneringen.

Efter slutsignalen blev det ett ordentligt firande i omklädningsrummet – och Ljunggren hamnade i rampljuset. Han fyllde nämligen 19 år i söndags.

– Det var helt underbart. Spelarna i laget sjöng för mig, och jag fick presenter. Att ha vunnit VM-guld på sin födelsedag är något jag givetvis kommer att minnas hela livet, säger Mattias.

Kvällen i Åbo blev sedan relativt lugn, och tidigt i går morse var det dags för hemfärd.

– Vi sjöng en del och åt gott.

– Ja, jag ska inte klaga. Även om jag vet att jag kan bättre, så gick det helt okej, säger Mattias som spelade i förstafemman genom hela turneringen.

Sverige försvarade sitt guld i U19-VM från i fjol och Mattias konstaterar:

– Vi har haft en enorm press på oss, men klarat det bra. Det var trots allt ganska väntat att vi lyckades gå hela vägen. Vi visade att vi är världens bästa nation på juniorsidan.

Just nu vet inte Mattias Ljunggren var han kommer att spela nästa säsong. Den hårdskjutande backen har ett år kvar på kontraktet med Alba – men om han själv får bestämma blir det en flytt.

– Just nu har jag erbjudanden från två klubbar i superligan. De måste köpa ut mig eftersom jag fortfarande har kontrakt med Alba, som vill behålla mig. Jag hoppas att det löser sig snart.

– Ja, jag har spelat i ettan i tre år nu, och fått mycket speltid. Det känns som att det är dags att ta nästa steg. Vissa säger att jag håller i högsta ligan, vissa säger att jag inte gör det. Men jag påverkas inte av vad andra tycker. Det är mitt beslut, jag vill ha en ny utmaning och se om jag håller.

Mer läsning

Annons