Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamle GGIK-tränaren får nytt toppjobb

Sveriges U19-landslag i innebandy har fått en ny förbundskapten.
En gammal GGIK-tränare.

Annons

2004-05 tränade Markus Puskala Gävle GIK:s herrar. Nu tar han över som U19-förbundskapten.

Det blir en otroligt erfaren tränare som tar över som förbundskapten i U19-innebandylandslaget på herrsidan. Markus Puskala behövde inte lång tid på sig för att tacka ja till uppdraget.

– Det är en stor ära att få vara med och leda ett svenskt landslag och jag vill att spelarna som blir uttagna ska känna samma sak, säger Puskala i ett pressmeddelande från Svenska innebandyförbundet.

42-årige Uppsalabon Markus Puskala har en gedigen tränarkarriär bakom sig. Han tog klivet från spelare till tränare i Storvreta IBK i början av 2000-talet och var med när klubben tog sin första SM-medalj i och med bronset 2003/04, då han var huvudtränare. Sedan dess har han fortsatt tränarkarriären på olika sätt – bland annat med sin tid i Gävle – och 2012 stod han som SM-vinnare med Storvreta, då han var assisterande tränare. Senare samma år tog han också guld i Champions Cup.

Men nu är det alltså blågula färger som gäller i U19-landslaget.

– Som idrottare eller ledare, att få representera ett svenskt landslag är det finaste en kan göra. Det ska mycket till om en inte tackar ja till den förfrågan. Det är en stor ära att få vara med och leda ett svenskt landslag och jag vill att spelarna som blir uttagna ska känna samma sak, säger Puskala.

Hans första uppdrag blir att ta ut en trupp på 30 spelare till säsongens första läger på Bosön i september. Sedan väntar Euro Floorball Tour i november, och Finnkampen i februari.

Svensk Innebandys landslagschef Emil Risberg menar att det är Puskalas noggrannhet och hans förmåga att utveckla spelare individuellt som gjorde att han blev aktuell för jobbet.

– Markus har varit verksam som tränare på elitnivå i många år. Han har under den tiden mognat i sitt ledarskap och har en tydlig bild av hur han vill bedriva verksamheten, vilket är en förutsättning för en roll som förbundskapten. Markus passar väldigt bra in på den profil vi har för en U19-kapten, säger Risberg.

Markus Puskala har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över U19-VM på hemmaplan i Växjö 2016.

Mer läsning

Annons