Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästrikland i två kvartsfinaler

/

Annons

Visst har Gästrikland massor av lovande innebandyspelare.

Det blev tydligt när distriktslags-SM spelades för både killar och tjejer i Linköping. Gästrikland båda 17-årslag tog sig fram till kvartsfinal vilket är riktigt bra av det lilla distriktet.

Killarna inledde med att spela 2–2 mot favorittippade Värmland där Gästriklands målvakt Philip Hyson var bäst på plan. Efter 0–6 mot ett mycket starkt Stockholm blev matchen mot Örebro en rysare där Lukas Wedmark avgjorde för Gästrikland bara 27 sekunder före slutet.

Efter 6–2 mot Hälsingland var det dags för kvartsfinal mot Västerbotten. Det var en riktigt spännande match där det till slut blev förlust med 5–7. Västerbotten tog sig till final mot Stockholm där det blev förlust. De två finallagen var således de enda som besegrade Gästrikland.

Runstens Adam Andersson var poängbäst i laget där det fanns många fina insatser.

Tjejerna gick också fram till kvarten vilket var riktigt bra. Västerbotten blev för svår i första matchen då det blev förlust med 5–2. Men sedan kom det två segrar. Först 2–1 mot Halland där Matildas Östling gjorde segermålet i slutet och sedan 3–1 mot Västernorrland där Frida Forsell blev tvåmålsskytt.

I kvarten blev det förlust med 5–1 mot Södermanland där Josefine Björklund gjorde tröstmålet. Västerbotten vann sedan finalen mot Södermanland och precis som för killarna var det bara finallagen som vann mot Gästrikland.

Mer läsning

Annons