Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK-drömmen sprack – men det finns flera på gång...

Det blev inget med Gävle GIK:s drömvärvning.
Landslagscentern Andreas Johansson har förlängt med superligalaget IBF Falun.
Godis har dock fler spelare från högsta serien på gång.

Annons

Det var i förra veckan som Sporten kunde berätta om GGIK:s intresse för Johansson, som fanns med i det svenska landslag som nyligen tog VM-guld i innebandy.

Den 29-årige centern hade ratat två kontraktsförslag från sin klubb IBF Falun och uteslöt inte en flytt. Men trots att GGIK:s värvningsansvarige Andreas Petersén, som känner Johansson sedan tidigare, lockade med ett bud som matchade stjärnans önskemål blev det alltså ingen flytt till Gävle. I slutet av veckan skrev han på ett nytt kontrakt med Falun.

– Vi hade inte räknat med honom heller, hade han kommit hade det varit en ren bonus, säger Andreas Petersén.

I stället sätter han sitt hopp till andra superligaspelare.

– Vi för dialog med fyra, fem stycken, alla från SSL. Jag hoppas att vi kan få tre av dem, i sådana fall är truppen som vi vill ha den med tre hela femmor.

– Jag tror att vi kan presentera en av spelarna redan den här veckan.

En viktig kugge i lagbygget är förstås poängkungen Pelle Jansson, som Sirius gärna vill värva. GGIK har sagt nej med hänvisning till att Jansson har kontrakt ett år till, men enligt uppgift till Sporten har han en superligaklausul.

– Nja, när det gäller hans kontrakt kan jag inte säga något, det är en sak mellan honom och föreningen. Men han kommer att spela med oss. Är det någon som säger något annat är det fel, säger Petersén.

Målet är gjutet – att äntligen ta klivet upp. Och möjligheterna till det förstärktes rejält i förra veckan när det blev klart vilka Stockholmslag som spelar i norrettan kommande säsong. GGIK, och Alba också för den delen, slipper både Hässelby och Älvsjö. I stället får man stifta bekantskap med Odelberg/Gustavsberg, Handen och Tullinge.

– Det är en drömlottning, nu måste vi ta chansen att kliva upp. Man ska väl inte sticka ut hakan, men serien ser ganska lätt ut. Vi får väl kriga med Granlo och Mora, eventuellt Tullinge också beroende på vilka de värvar, säger Petersén.

Mer läsning

Annons