Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK gästar seriejumbon

Annons

Innebandy/Allsvenskan. Förra matchen tog Gävle GIK poäng mot serieledarna Tyresö/Trollbacken för andra gången den här säsongen. Nu väntar motstånd i den andra änden av tabellen, nämligen jumbon Hässelby.

– Det är lätt att säga att vi slå dom enkelt, men idrott handlar väldigt mycket om psykologi. Det blir ofta så att man undermedvetet spelar lite för avslappnat mot de lagen som ligger i botten, säger GGIK:s tränare Stefan Åsbergh.

Han är nöjd med lagets spel efter juluppehållet och tycker att man är bättre än tabellen visar. För att ta tre poäng idag har GGIK förberett sig mycket mentalt.

– Det finns inga enkla matcher i den här serien och det gäller att hålla uppe fokus lika bra som när man möter bättre de bättre lagen. Något som jag tycker talar för oss är att Hässelbys försvar brukar vara ganska darrigt, fortsätter Stefan Åsbergh.

GGIK har fortsatta skadeproblem och nu blir dessutom superliga-rutinerade Erik Hasselberg borta några matcher. Det är fortsatt tveksamt när de långtidsskadade spelarna är tillbaka.

Mer läsning

Annons