Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK gick ifrån till säker seger i andra perioden

Effektivt målskytte säkrade segern när GGIK slog Örnsköldsvik på hemmaplan i premiären. Matchen avgjordes i mittenperioden då fem mål gjordes av hemmalaget. GGIK:s tränare Mikael Hagström var nöjd efter matchen.

Annons

− Vi var riktigt bra förberedda och har tränat bra, säger Hagström.

Det var en högintensiv start på matchen men det dröjde mer än en halv period innan nollan spräcktes. Efter stark press av hemmalaget lyckades Johanna Persson slå in bollen, hennes första av totalt tre mål den här matchen. Hemmalaget dominerade första perioden och gick till vila med ledning 2–0.

I den andra perioden gick man ifrån ytterligare. Man bjöd på mängder av fina mål och Örnsköldsviksförsvaret hängde inte med. Finast var Elin Björkmans 5−1-mål då hon sprang på högerkanten, över hela planen och avslutade kliniskt vid bortre stolpen.

Örnsköldsvik pressade på i början av tredje perioden men var aldrig nära att skaka hemmalaget. GGIK gick ifrån igen och vann matchen med 10−3. Tränaren Mikael Hagström var nöjd efter matchen.

− Tredje perioden spelar vi mest bara av. Förstafemman gör ju alltid mycket mål men vi rullar runt på tre femmor som gör det riktigt bra. Ett extra plus vill jag ge till backen Olivia Hillgren. Hon är född -94 och gjorde debut i dag och gjorde det bra, säger Hagström.

GGIK–ÖRNSKÖLDSVIK 10−3 (2−0, 5−2, 3−1)

Målen, GGIK: Johanna Persson 3, Kajsa Lasses 3, Cim Sjölander 2, Josefine Rutqvist Ohlsson, Elin Björkman.

Skott: 28–27.

Publik: 51.

Domare: Peter Palmelius, Stefan Öberg.

GGIK:s tre stjärnor

3: Evelina Rösnäs, f

2: Olivia Hillgren, b

1: Kajsa Lasses, f

Mer läsning

Annons