Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK hårt pressat av nästjumbon

Gävle GIK hade det förvånansvärt svettigt mot nästjumbon Örnsköldsvik.

Det krävdes att Pelle Jansson klev fram ur skuggan och skrämde bort sin poängtorka.

– Avsluten har varit för dåliga för mig den här säsongen, säger Pelle efter 8–5-segern på Träffen.

Annons

Det krävdes en tillsägning från tränarstaben, hård matchning och en strålande kompanjon för att Pelle Jansson skulle få fart på sin egna poängproduktion.

Tolv poäng på åtta matcher är inte Pelle Jansson lik. Därför var gårdagens tre mål och två assist ett stort steg i rätt riktning för den vane poängkungen.

– Tränarna har sagt åt mig att inte vara så osjälvisk och istället gå på mer avslut, jag testade det idag och visst funkade det bättre, menar Pelle som under fjolårssäsongen stod för 73 poäng.

Sen ska det även sägas att han hade mycket stor hjälp av Billy Nilsson som även han svarade för fem poäng i matchen. Något som Pelle tycker är bra för laget.

– Jag börjar bli äldre så det är bra att yngre spelare kliver fram och gör poäng. Sen fokuserar jag inte lika mycket på hur många poäng jag gör längre, jag är för gammal för det, säger Pelle och flinar.

Själva matchen var det inte mycket att glädjas över ur GGIK:s synvinkel. Örnsköldsvik, parkerad näst sist i tabellen, bjöd på oväntat hårt motstånd och ledde med 3–1 i mittenperioden då GGIK tog tag i det hela. Men trots vändningen till 4–3 kom gästerna tillbaka.

– De sliter på bra, men jag tycker vi är uthålligare och det visar sig i den sista perioden, tycker Pelle.

För vid ställningen 5–5 med sju minuter kvar coachade Marcus Hansson Pelle Jansson hårt. Han lät 31-åringen spela resten av matchen – det tog Pelle vara på genom att först stänka in 6–5, spela fram Billy Nilsson till 7–5 och på egen hand sätta 8–5.

– Han gör sin bästa match för säsongen, vi matchade honom hårt i slutet vilket blev avgörande. Men lagets insats i helhet är inte godkänd, det kan ha att göra med att vi har tränat oerhört hårt den senaste tiden. Vi vill vara i form till toppmötet med Uppsala nästa vecka, säger tränaren Marcus Hansson.

• Är det till och med så att ni har tränat f-ö-r hårt?

– Kanske, men det kommer att ge resultat. Matchen mot Uppsala är ju väldigt viktig, svarar Hansson.

Uppsala och GGIK ligger båda på 22 poäng, fyra bakom serieledaren KAIS Mora. Men ska det bli poäng mot Uppsala krävs det att Pelle Jansson fortsätter producera.

– Vårt spel den här säsongen har heller inte varit sig lik, trots att vi är obesegrade, konstaterar Pelle.

GGIK–ÖRNSKÖLDSVIK 8–5 (1–2, 3–1, 4–2)

Första perioden: 0–1 (5.45) Timmy Nyberg (Fredrik Altelind), 1–1 (10.13) Mattias Kokkonen (Billy Nilsson), 1–2 (11.51) Klas Nordin (Nyberg).

Andra perioden: 1–3 (4.25) Timmy Nyberg (Altelind), 2–3 (9.12) Billy Nilsson (Pelle Jansson), 3–3 (11.50) Pelle Jansson (Nilsson), 4–3 (17.45) Andreas Petersén (Johan Andersson).

Tredje perioden: 4–4 (3.59) Fredrik Altelind (Nyberg), 5–4 (4.20) Tomas Jansson, 5–5 (10.03) Fredrik Altelind (straff), 6–5 (13.07) Pelle Jansson (Nilsson), 7–5 (16.09) Billy Nilsson (Pelle Jansson), 8–5 (18.18) Pelle Jansson (Gustav Hedlund).

Skott: 37–20 (15–7, 11–4, 11–9).

Utvisningar, GGIK: 3x2 min. Ö-vik: 3x2 min. 5 min. + matchstraff.

GGIK:s tre stjärnor

3: Pelle Jansson, f

2: Billy Nilsson, f

1: Erik Hasselberg, b

Mer läsning

Annons