Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK klassen bättre i målrik premiär

Det rasslade friskt i nätmaskorna när Gävle GIK premiärspelade i division 1 norra. – Vi får godkänt men inte mer, säger tränaren Marcus Hansson efter segern med 13–8 borta mot Sundsvall City.

Annons

21  mål fick publiken i Sundsvalls Sporthall bevittna i går eftermiddag, mellan Sundsvall och GGIK.

Elva minuter in på den första perioden hade GGIK skaffat sig ett rejält försprång, men Sundsvall tilläts komma tillbaka målmässigt i matchen.

Drygt en minut från periodens slut hade 5–1 blivit 5–4.

– Vi satte några riktigt snygga kassar i början på matchen, men sedan slog vi av på takten lite grann. Det får vi inte göra. Vi trodde att vi kunde fortsätta spela ut dom, men det fungerar ju inte riktigt så, säger GGIK:s tränare Marcus Hansson.

GGIK gick sedan upp till 9–4, men inte ens då var matchen avgjord. Sundsvall sprattlade vidare, och knappt åtta minuter från slutet ledde GGIK bara med tre mål.

Då kom det avgörande segerrycket. Johan Anderssons 11–7 och Henrik Esbjörnssons 12–7 stängde butiken.

– Det är väl kanske inte så lätt att behålla fokus när man leder så stort efter elva minuter. Men vi skulle ha avgjort matchen tidigare. Det är en svaghet vi måste jobba lite på, säger Marcus.

Till slut var segern odiskutabel.

– Ja, det var inget snack egentligen. Vi fullföljer matchen på ett bra sätt, men vi måste rätta till våra misstag så att det slipper bli spännande, sammanfattar Marcus Hansson.

Per-Erik Jansson blev bäste målskytt i GGIK med fyra fullträffar.

 

Mer läsning

Annons