Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK säkrade nytt kontrakt

Kontraktet är säkrat – för inte tappar Gävle GIK det här.

Efter segern mot Odelberg/Ingarö med 7–3 skiljer det elva poäng mellan lagen.

– Tabellen är avgjord neråt, tror också GGIK-tränaren Stefan Åsbergh.

Annons

För Odelberg/Ingarö var det sista chansen. Sista chansen att knapra sig lite, lite närmare GGIK ovanför nedflyttningsstrecket.

Men i stället skiljer det nu elva poäng med fem matcher kvar.

– Det är ju inte helt klart, men vi kommer inte gå poänglösa från de fem sista matcherna och jag tror knappast att Odelberg plötsligt kommer ta 12-13 poäng på slutet, säger Stefan Åsbergh och påstår att man inte pratat någonting om tabelläget den senaste veckan.

– Nej, vi har bara pratat om hur vi skulle ta revansch för bortaförlusten mot Odelberg.

Och revansch fick man, efter en riktig urladdning i den tredje perioden. Odelberg ledde med 1–0 inför de sista 20 minuterna, och då hände plötsligt allt och lite till.

GGIK, som misslyckats med att få bollen i mål på två perioder, trots en hel del chanser, vann den sista perioden med hela 7–2. Andreas Petersén, som vilat de två första perioden, kom in och gav spets åt andrakedjan, och gjorde dessutom det viktiga 2–2-målet.

Samtidigt fick förstakedjan, med Johan Andersson, Jesper Lundgren och Jonatan Hedström, som ska vara GGIK:s poänggörande formation, utdelning framåt.

Skadeläget har plågat GGIK under stora delar av säsongen, och inför matchen mot Odelberg hade man sex spelare på skadelistan. Trots alla bekymmer tycker Stefan Åsbergh att laget svarat för en bra säsong så här långt.

– Av 17 matcher vi spelat är det bara två som jag är missnöjd med. Vi har ett ungt lag och tycker själva att vi varit bättre än de 24 poäng vi skrapat ihop.

• Och nu kan ni spela avslappnat på slutet.

– Absolut, det här var en viktig seger.

Mer läsning

Annons