Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK tände till – vände till seger

GGIK gjorde en vändning värdig en serieledare, 4–3 mot IKSU U som var en hård nöt att knäcka med tre elitseriespelare i laget.

– De har spöat alla topplag i serien, säger Mikael Hagström tränare i GGIK.

Annons

Det var en jämn första period. IKSU var snabbt på rätt sida och väldigt halt när GGIK klev fram i press. Umeålaget skapade två frilägen som Helena Skärberg i Godisburen avvärjde, hon gjorde många kvalificerade räddningar under matchen. GGIK skapade också chanser, men inte lika klara.

Cim Sjölander sköt ett maskerat skott från mittlinjen som IKSU:s målvakt räddade med benet. Returen stötte Kajsa Lasses i till 1–0 strax före pausvilan.

Mönstret fortsatte i den andra perioden. IKSU stängde till i slottet och spelade sig fram till fina målchanser och nu fick man utdelning. 3–1 till IKSU i andra perioden och läget var bekymmersamt.

– Vi var inte vakna och vi sa inför tredje att nu jävlar måste vi börja offra oss, säger Hagström.

IKSU är en motståndare som man måste vara modig och hänsynslös mot sig själv i för att lyckas. I tredje ökade GGIK trycket och blev mer desperat i sitt spel och efter ett antal missade målchanser gjorde Elin Björkman 3–3.

GGIK klev upp högre och chansade med fina brytningar som belöning. Johanna Persson möljde sig fram till en bra skottposition och tryckte dit 4–3 till hemmapublikens förtjusning.

GGIK gjorde en mycket stark sista period och laget visar på fin moral när det bränner till.

– Man glömmer lätt bort att vi är nykomlingar i serien, poängterar Hagström.

Nu vankas det derby mot busskompisarna på långresorna norrut, IBK Alba.

Mer läsning

Annons