Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK vann – då blev det straffrunda

Var någon ute och promenerade i Sätra efter tio i går kväll och såg ett gäng ute och springa i det ymniga snöfallet så kan det nog stämma.
Gävle GIK:s killar var ute på en liten straffrunda.
Detta trots 8–6 mot Kais Mora i innebandyettan och sjunde raka segern...

Annons

– Hmm, släppte vi in mer än fyra mål så var det visst det som gällde, sa Henrik Esbjörnsson och såg inte så där riktigt nöjd ut.

För det är där någonstans i försvaret som Godis får börja om det här ska hålla fram till den så hett eftertraktade Superligan. Mål framåt kommer det här laget alltid att göra. Med namn som Pelle Jansson, Billy Nilsson, Johan ”Chippen” Andersson, Henrik Esbjörnsson och Jonatan Hedström så ligger det näst intill alltid uppemot tvåsiffrigt i motståndarburen.

– Kais Mora är visserligen svårspelat och det blir hafsigt och bökigt där ute på planen. Men segern var aldrig i fara och vi vet att vi är bra på att förvalta chanserna framåt. Men mer än fyra bakåt ska vi inte släppa, menade Esbjörnsson.

Det gjorde man och då tränaren Marcus Hansson redan innan matchen hade förvarnat om att det vankades en löprunda för hela laget om så blev fallet. Det var därför Henrik och resten av laget snällt fick gå ner i omklädningsrummet och ta på sig något varmare...

– Därför är dom där två målen vi släppte in sista minuten när Mora tog ut målvakten extra tungt. Men det är väl bara att knata på...

Egentligen borde kanske han själv ha sluppit då han utöver de tre målen han gjorde även tog ett stort ansvar bakåt i defensiven. Det fanns från början inte så mycket att oroa sig för heller. 3–0 efter första perioden var precis så där lagom bekvämt som det låter även om Mora vann skotten med 13–8. Dock utan att oroa så mycket.

Andra perioden började däremot med två mål av gästerna på en minut och då tyckte hemmakillarna att det var dags för en skärpning och höll tätt resten av perioden samtidigt som det blev tre framåt. 6–2 inför sista och frågan var bara om de där max fyra insläppta. Det sprack efter 19.10...

– Det är bra att ha små mål instoppade i matcherna. På söndag möter vi Bålsta i en seriefinal och då måste vi täta till bakåt om vi ska vinna. Totalt sett gjorde vi ingen bra match – egentligen underpresterade vi ganska rejält, sa Esbjörnsson.

Några små glädjeämnen fanns det dock. Segern innebär serieledning igen, tre poäng före Årsta, och de tre unga backarna John Rundberg, Kevin David och Tomas Danebäck behöver inte skämmas för sina insatser. Pelle Janssons målaptit – nu uppe i 23 mål på tio matcher och Billy Nilssons poängjakt med 34 pinnar (17+17) är inte heller illa.

– Ja, ja. Vi vann ju i alla fall. Nu ska vi ladda för Årsta avslutade Esbjörnsson.

Och lite frisk luft har ju ingen dött av...

 

Mer läsning

Annons