Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK värvar guldmålvakt

Mathias Sparring har tagit time out.
Då värvar Gävle GIK en gammal storstjärna som ska ta över i kassen.
Tvåfaldige världsmästaren Nicklas Lärnvåg, 36, ska nämligen göra comeback.

Annons

Sparring kom till GGIK inför den här säsongen, men av någon anledning – som vi kanske får anledning att återkomma till – har han valt att hoppa av som Godismålvakt.

– Vi har mörkat det där lite, erkänner GGIK-tränaren Marcus Hansson.

Sent i går kväll kom pressmeddelandet som tillkännagav att Niklas Lärnvåg gör sensationell comeback och ersätter Sparring. Lärnvåg var andremålvakt för Sverige under senare delen av 90-talet när det blev två VM-guld och han har spelat hem tre SM-guld tillsammans med Balrog.

De tre senaste veckorna har han tränat med GGIK och troligen gör han sin första match för laget redan på söndag i matchen mot Ersboda.

– Ja, jag borde vara spelklar då. Sedan om jag är i speldugligt skick återstår att se. Jag tror det, säger 36-åringen, som inte spelat en match sedan han lirade division 2-innebandy med Söderhamn för ett par säsonger sedan.

Enligt Marcus Hansson har Lärnvåg emellertid redan imponerat storligen på träningarna.

– Det är en före detta världsstjärna, med enorm potential. Laget är i behov av en rutinerad, stabil kille som alla kan luta sig emot just nu, säger Hansson, vars GGIK har en svår väg mot målet att ta sig upp i superligan, laget fick ju stryk med hela 15–8 mot Mora senast och har sex poäng upp till serietoppen.

Hur långt kontraktet med Lärnvåg kommer att gälla är inte klart.

– Nej, jag har bara skrivit på övergångshandlingarna, vi har inte pratat om hur länge och sånt, säger målvakten, som fick nys om GGIK:s intresse via förre lagkamraten Erik Hasselberg.

– Det kändes kul. Nu hoppas jag att vi vinner serien och att det blir en fortsättning, säger han.

Enligt GGIK:s pressmeddelande kommer fler förstärkningar till laget inom kort.

Mer läsning

Annons