Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldglädje för VM-debutanten Cornelia

/

Finalen svängde åt alla håll – men till slut blev Sverige guldmedaljörer i VM i innebandy för femte gången i rad.
En av världsmästarna: Sandvikentjejen Cornelia Fjellstedt.
– Det var helt obeskrivligt, alla känslorna kom på samma gång, säger hon dagen efter guldet.

Annons

Anna Wijk, också från Sandviken, vann sitt femte guld och är ganska van. Men för Cornelia Fjellstedt var det VM-debut – och den kunde inte ha slutat bättre. Det bar hela vägen till guld.

Segern firade laget i omklädningsrummet där de drack champagne och kramades med varandra. På söndagseftermiddagen ska guldgänget flyga tillbaka till Sverige och nog hoppas de på att bli mottagna som de guldmedaljörer de är.

– Hoppas att det är några som vill fira med oss på Arlanda, säger Cornelia, som till vardags spelar i Umeåklubben IKSU.

På lördagen spelades finalen i Hakametsä Arena i finska Tammerfors. Stämningen var hög och egentligen var det fördel Finland.

– Det var kanske fördel för dem som var hemma och hade alla fansen där som kunde jaga på, men det var samtidigt ingen nackdel för oss, säger Fjellstedt.

Det var en riktigt jämn match som svängde både hit och dit. Efter första perioden ledde Sverige, i mittperioden var det fördel Finland som ledde med uddamålet inför sista perioden där Sverige lyckades hämta upp och kvittera. Förlängningen blev mållös och matchen gick till straffläggning.

– Här hinner man inte tänka. Vi fick så mycket instruktioner och tankarna var bara på matchen. Man hittar något slags lugn i stormen, jag tror att det var med nervöst för de som stod på läktaren. Vi har så mycket fokus på matchen och på lagprestationen sådär mitt upp i allt.

Men efter att Amanda Johansson Delgado slagit in den matchvinnande straffen var det enbart glädje.

– Det var helt obeskrivligt, alla känslorna kom på samma gång. Man skrattar och man grinar. Allt är bara positivt, säger Fjellstedt.

Det var en riktigt dramatisk match som drogs ut till sin spets, en match som både gav magont och glädje.

– Ja usch, det är nästan skönt att det är över. Det blev ett perfekt avslut på en bra VM-resa. Det finns inget bättre sätt att vinna på än detta, säger hon.

Inför finalen åkte hela truppen till Playitas i Spanien på träningsläger där de laddade batterierna, svetsade ihop laget och tränade. Tydligen ett bra koncept.

– Det var skönt att komma bort och tänka på något annat såhär inför. Bara att slippa ha dunjacka på sig liksom.

Julen kommer hon att fira i Sandviken.

– Det blir skönt att komma hem och bara ta det lugnt tillsammans med familjen. Jag har sista matchen med IKSU den nittonde sedan åker jag hem, säger världsmästaren Cornelia Fjellstedt.

Mer läsning

Annons