Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är veckans innebandylista

Vad har hänt i distriktets innebandymatcher i veckan?
Sporten presenterar här fem personer, lag eller företeelser som utmärkt sig positivt – och så något riktigt överraskande.

Annons

1) Gustav Sundell, Storviks IF

Svarade för hela 12 poäng i derbyt mot Hofors. Med fem mål och sju assist i Storviks storseger (18–5) blev Gustav Sundell derbykung. Ligger på tredjeplats i treans poängliga med 38 poäng på nio matcher.

2) Lundberg och Persson, Skutskärs IBK

Radarparet Emil Lundberg och Magnus Persson toppar tvåans poängliga, och i segern mot FBC Uppsala var det förstås poängkungarna som stod för det mesta. Lundberg satte lagets fyra första mål och stannade på fem kassar. Magnus Persson ville inte vara sämre och svarade för imponerande nio poäng (3+6) i 11–5-segern.

3) Emma Gabrielsson, Storviks IF

När matchen stod och vägde mot Enköpings IBK i division 2 slog Emma Gabrielsson till – fyra gånger om. Först kvitterade hon till 2–2 i första periodens slutminuter, och i mitten av andra perioden tog hon över helt. Tre raka mål från Gabrielsson och plötsligt var Storvik i tremålsledning. Rycket i andra perioden ledde till att Storvik kunde gå ifrån och vinna komfortabelt med 10–5.

4) Lovisa Åström, SAIK 2.

Lovisa visade vägen i matchen mellan SAIK och Hofors i fyran. Hon satte först det viktiga ledningsmålet efter åtta minuter och spelade sedan fram Ellen Bergström till 2–0 fyra minuter senare. Det blev ytterligare två mål från hennes klubba när SAIK vann med 7–2.

5) Strömsbro IF U

Nya serieledare i division 3 uppland efter seger med 10–3 mot jumbon Arlanda IBK. Det var damlagets tredje raka seger. Starkt av Strömsbro som vässat formen ordentligt sedan man gått på en riktig mina (0–12) mot toppkonkurrenten Storvreta i november.

Hoppsan 1

När Alfons Strand Söderholm satte Sätras sjätte mål i upptakten av sista perioden låg en bortaseger i Falun nära till hands. Men KFUM Falun svarade 40 sekunder senare och reducerade till 3–6. Det blev starten till en fin upphämtning av Falun som i matchens sista minut till sist kunde sätta kvitteringen till slutreslutatet 6–6. Snopet för Sätra som var nära en fin skalp i herrtrean.

Hoppsan 2

Halvvägs in i herrfyrans möte mellan Strömsbro och Forsbacka talade allt för hemmalaget. Johannes Björklund satte 4–0 i mitten av andra perioden, men då vaknade Forsbacka. Bortalaget la i en högre växel och gick till slut segrande i en spännande batalj med siffrorna 6–7.

Siffran

30

...det är antalet mål i herrfemmans fajt mellan Storvik och Gårdskär. Storvik gick segrande ur målfesten som slutade 23–7.

Mer läsning

Annons