Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjelm blir Albas nya tränare

– Tittar man på elitserietränarna i hockey är det bara Per Bäckman som är aktiv i båset. Orden är Ronny Hjelms – och därmed har Albas nye tränare presenterat sig.

Annons

När Sporten träffar Ronny Hjelm, 38, inne i Sandbacka Park målar han upp en bild av sig själv som en pådrivare. Som hatar att förlora. Och han nämner aggressivitet som ett nyckelord.

Det är därför med viss omsorg för glasbordet emellan oss som Sportens reporter ställer frågan ”hur känns det att inte vara klubbens förstaval?”

Alba hade nämligen gått bet på flera tränare innan Ronny tackade ja.

– Oj, det har jag inte ens tänkt på. Men det gör mig ingenting, jag förstår att man sonderar terrängen hos de som har meriter, svarar han alldeles lugnt – och bjuder till och med på ett leende.

Han är medveten om att hans meritlista som tränare inte är den längsta, även om han förde upp Storviks damer i division 1 för några år sedan. Men han är optimistisk.

– Visst är det lite skillnad att träna ett herrlag i division 1 än ett damlag men det är samtidigt samma saker man sysslar med. Jag tror inte att det blir några problem.

Under sitt uppehåll från innebandyn har han ändå fått ett par intresseanmälningar.

– Jag fick en förfrågan av Godis inför förra säsongen att bli assisterande tränare och de har även frågat mig om att bli damtränare. Men jag har två småbarn hemma som kräver mycket tid, säger Ronny Hjelm.

Nu har barnen blivit lite äldre och Ronny lite sugnare på innebandyn igen.

Han ger ett löfte – eller hot – till spelarna:

– Jag är inte rädd för att köra på, säg åtta spelare, om det är så att det är de åtta som är bäst för dagen.

Sportchefen David Eriksson-Gladh är nöjd med värvningen, som visserligen tog lite längre tid än beräknat.

– Vi ville ha en tränare utifrån för att få en nystart och Ronny har aldrig tidigare varit i Alba. Vi vet vad han går för och att han är person som hatar att förlora, säger Eriksson-Gladh.

Mer läsning

Annons