Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandylistan: Storviks Mineur toppar

Vad har hänt i distriktet i veckan? Christer Åberg kopplar greppet om den lokala innebandyn.

Annons

1) Jens Mineur, Storviks SK herrtvåan.

En tvättäkta matchhjälte blir man om man avgör i sudden. Det fixade 23-åriga Jens i hemmamatchen mot FBC Uppsala. Ställningen var 5–5 efter full tid när Mineur slog till 2,34 in på förlängningen och gav Storvik segern. Extra skönt då han inte är någon van målskytt. Det här var hans tredje fullträff för säsongen.

2) Magnus Persson, Skutskär IBK herrtvåan

Ett namn som figurerar flitigt på den här listan. Nu är det ganska svårt att inte ha med den här extremt poängglada liraren som helg efter helg sprutar in mål och assist. I segern (17–7) mot Gluggens IF hände det ju förstås en del kring hans klubba. Sex mål och två assist. Han kostade till och med på sig att missa en straff. Totalt leder Persson poängligan i tvåan på 55 poäng (32+23).

3) Johanna Eriksson, SAIK damtvåan.

Höll på ensam hand liv i derbyt mellan Storvik och SAIK. Hon gjorde SAIK:s alla fyra mål och var riktigt het när chanserna kom. SAIK var med i den här matchen långt in i tredje perioden innan Storvik ryckte och vann med 8–4. Men i Johanna förfogar laget över en målskytt. Hon har nu gjort 13 mål på lika många matcher.

4) Radarparet Sundell/Lindqvist, Storviks IF herrtrean.

Storviks IF förfogar över en duo som producerar. Gustav Sundell och Johan Lindqvist gjorde att topplaget Falun Ungdom fick slita rejält för att vinna med 9–7 efter två mål precis i slutet. Sundell gjorde fyra mål och passade till två medan Lindqvist också gjorde både mål och pass. De ligger också trea och fyra i poängligan med 51 respektive 50 poäng.

5) Furuviks FF, damfyran.

Ligger ohjälpligt sist och inte tagit en poäng på 16 matcher och har -134 i målskillnad. Men tjejerna kämpar på och ger aldrig upp. I helgen spelades två matcher och det blev nya förluster. Men siffrorna 2–5 mot Kais Mora 3 och 4–7 mot Sätra visar att det går åt rätt håll – särskilt efter 1–26 mot Falun helgen före. Sådant ska uppmuntras tycker listan.

Hoppsan 1

IK Sätra 2 leder herrfyran men laget hade uppenbara problem från start i matchen mot Digers BK. Efter knappt halva matchen låg Sätra under med hela 8–0. 19.41 i sista perioden hade Sätra kommit så nära som 8–10 men två mål i tom kasse precis i slutet fastställde förlusten till 8–12. Så kan det gå om man vaknar på fel sida...

Hoppsan 2

Södra Tolvfors hade målskoj mot jumbon Hofors i herrtrean och det var väl ingen skräll. Till slut stanade segersiffrorna vid 19–4. Målen trillade förstås in med jämna mellanrum. Men under loppet av tre minuter och sju sekunder i den sista perioden gjorde Södra Tolvfors fem mål. Henrik Hedlund var för övrig het med totalt fem mål i matchen.

Siffran:

27

Om Södra Tolvfors gjorde många mål var det ingenting jämfört med Valbo AIF i femman. Seger med 31–4 mot Gårdskär var ju en sak. Men 18 av målen kom i samma period – den sista. Vad sägs om fyra mål på 27 sekunder – 16–2 (2,16), 17–2 (2,31), 18–2 (2,36) och 19–2 (2,43). Gårdskär har för övrigt släppt in 281 mål på elva matcher. det är ett snitt på drygt 25 mål i baken – per match....

Mer läsning

Annons