Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johansson – en drömvärvning för GGIK

I vintras var Andreas Johansson med i det svenska innebandylandslaget som tog silver i VM.
Nu har den 29-åriga centern från Falun fått ett kontraktsförslag från Gävle GIK.
– Vi känner varandra sedan tidigare och vill han spela med oss så löser vi det, säger Andreas Petersén som förutom att han själv spelar även är värvningsansvarig i Godis.

Annons

Det finns några orsaker till att en landslagsman från superligan över huvud taget kan tänka sig att flytta ner en division. Just nu förhandlar han med Falun om ett nytt kontrakt med superligalaget som åkte ut i en avgörande match mot Varberg i SM-semifinalen. Men det går aningen trögt och han har hittills tackat nej till två kontraktsförslag.

– Buden har varit lägre än det jag hade den här säsongen och det är ingen fantasilön jag kräver, säger Andreas till Falu Kuriren.

Lönesumman kan dock division 1-laget GGIK erbjuda.

– Vill han till oss så är det inget att snacka om – det löser vi. Jag har pratat med Andreas och han vet vad han har oss. Men jag kommer inte att tjata utan vill han byta miljö är han mer än välkommen, säger Petersén.

En annan faktor som kan tala för GGIK är vänskapsbanden mellan Andreas och Godisforwarden Johan ”Chippen” Andersson. Båda två har Hudik/Björkberg som moderklubb och känner varandra sedan länge från hemstaden Hudiksvall.

– Jag vet att dom väldigt gärna vill spela med varandra någon säsong innan karriären är slut. ”Chippen” spelar ju minst ett år till i Godis, så man vet ju aldrig, säger Petersén.

Andreas kallas för ”Nisse” och är en väldigt skicklig center. Han öser inte in poäng (5+11 den här säsongen) men är defensivt oerhört bra och är en skicklig passningsspelare.

Så bra att han har en given roll i det blågula landslaget. Han har gjort 17 A-kamper och var med och tog ett silver i VM i december där Finland vann.

Andreas Petersén betonar också att mycket ska stämma om den här drömvärvningen ska bli av. Att få in en landslagsman som samma säsong spelat i VM är inget Godis varit i närheten av tidigare.

– Det är klart att väldigt mycket ska gå rätt om Andreas kommer hit. Men det känns absolut som en realistisk chans och möjlighet.

Själv har Johansson fortfarande Falun som första alternativ. Både han och hans sambo har fasta jobb och ett socialt liv i Dalarna.

– Jag känner att jag har minst två år kvar i Superligan och vill helst fortsätta i Falun, säger han till FK.

Även klubben fortsätter att förhandla men lämnar en öppning att landslagsspelaren kan försvinna.

– Han är vårt förstaval. Men skulle han inte bli kvar har vi andra centeralternativ inom truppen, säger Faluns sportchef Andreas Pernhall till FK.

För Godis del fortsätter annars jobbet med att både förstärka och göra klart truppen till nästa säsong. En del kontrakt går också ut som för Jerry Johansson och Henrik Esbjörnsson.

– Vi har ett tiotal namn som vi pratat med och en del har vi kommit långt med. Men det är en process som tar tid och i det här läget kan jag inte säga så mycket mer. Vi hoppas det mesta har klarnat till slutet av den här månaden, säger Petersén.

Mer läsning

Annons