Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubblagskaptener redo för hett derby

Gustav Alpe slår av sina klubbor.
Micke Lindén säljer nya.
Det kan bli ett meningsfullt utbyte tänkte Sporten när vi tussade ihop Godis lagkapten med Albas lagkapten inför dagens division 1-derby på Träffen.

Annons

Godiskaptenen Gustav Alpe är inte känd som någon osportslig eller överdrivet hetlevrad spelare, det ska sägas direkt. Men i senaste matchen mot Ersboda borta – när Godis ledde med 5–1, tappade till 5–6 innan man redde ut situationen och vann – flög djävulen i honom.

– Det har aldrig hänt för att jag slagit av en klubba sådär, men nu brann det till i huvudet på mig. Jag sa väl en del grejer också...men vi höll ju på att ge bort matchen!, säger Alpe som själv fixade biffen och gjorde det avgörande 8–7-målet.

Han spanar in klubborna i Intersportbutiken där Micke Lindén jobbar, men bestämmer sig för att nöja sig med dem han har.

– Den här är det Godisrabatt på annars, fem procent, skämtar Micke Lindén, som liksom Alpe är en slitvarg med vinnarmentaliteten som specialitet.

Båda är beredda på kamp i dagens derby.

Sporten ställde några frågor till dem båda – och här var det inte tillåtet att passa.

– Det har väl blivit lite mindre av det här Godis–Alba-kriget. Nuförtiden är vi väl mest inställda på att vinna serien och då är ju derbyna som vilken annan match som helst, det gäller att ta tre poäng. Men jag tror att det skulle smälla fruktansvärt högt för Alba att slå oss.

– Jag har ju varit med om några derbyn nu så det är väl inte lika speciellt längre. Förr gick man ju runt och hyperventilerade före derbyna. Men visst är det en extra krydda på säsongen, det är kul med all uppståndelse.

– Ja, fast jag kan inte komma ihåg när det var. ”Gugge” Östlin satte en grym halvvolley på ett utkast från Lasse Hammarlund. Det var en bortamatch och vi vann, det var ett fint derby.

– Vi vann ett derby för några år sedan. Jag gjorde ett mål på volley, och utan att säga för mycket var det väl lite hög klubba...

– Svårt att säga, men vi har en vinnartradition i derbyna. Vi har nog ett övertag redan när vi kliver in på planen. Fast det kanske de känner att de har också...

– För att vi har en bra dag och för att vi är bättre än de flesta tror. Dessutom är det dags för oss att vinna ett derby, det var ett tag sedan.

– ”Chippen” (Johan Andersson), han kommer vara lika bra som vanligt.

– Matte Lindberg, han är i grym form och brukar höja sig i derbyna.

– Vi tränar sent på tordsdagen. Sen jobbar jag som vanligt på fredagen, det är skönt att det blir en vanlig rutin för det får inte bli för upphaussat bara för att det är ett derby. Klockan fyra äter vi tillsammans på Interpool, så har vi laddat upp inför matcherna i två år nu.

– Som vanligt. Jag lämnar ungarna på dagis, jobbar och åker hem och käka middag. Det blir nog pasta eller ris.

– Jag säger 9–3 till oss, jag skulle kunna säga 7–5 eller nåt sånt men det är så tråkigt. Om jag får spela center gör jag två mål.

– 7–6 till oss. Jag hänger två.

Mer läsning

Annons