Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förlust – då vill GGIK ha en målskytt

Gävle GIK har en önskeklapp till jul.

En målskytt...

– Jo, det skulle vi behöva. Men vi är inne i en fruktansvärt tung trend och fortsätter vi att jobba måste det lossna där också, säger Godistränaren Stefan Åsbergh efter förlusten med 8–4 mot Älvsjö.

Annons

Det blev förlust med fyra kassar – men matchen var betydligt jämnare och tätare än så. Godis chansade och plockade ut målvakten med drygt tre minuter kvar att spela och hemmalagets två sista mål kom i tom kasse.

– Vi gör i princip en helt jämn match och skapar otroligt mycket mer än de fyra mål vi gör. Med normal utdelning ska vi lätt upp i det dubbla en sån här match.

Godis har hela säsongen haft det tungt med målskyttet. Tidigare har det också skapats chanser men kanske har det tagits för få avslutningar. Nu var ordern att gå rakare på mål och skjuta mer skott.

Godis vann skottstatistiken med 41–33...

– Det säger ju det mesta. Vi skjuter nästan dubbelt så många skott som vi brukar – men ändå gör vi bara fyra mål. Ett tag i den här matchen kändes det som parodi när vi har ramträffar och missar frilägen innan Älvsjö gör mål efter ett hopslag, säger Godistränaren.

Älvsjö har ett bra lag och ledde matchen hela tiden efter en bra start. Men Godis har i alla fall moral i laget och kämpade hela tiden i kapp och hade häng i matchen fram till slutminuterna.

– Vi måste ju chansa och tog ut målvakten. Tyvärr gick det inte. Nu känns det som om uppehållet kommer lägligt och vi får vila några dagar över jul och sedan ta nya tag.

Den åttonde januari startar serien om för Godis del med match mot bottenkollegan Sandåkern. Då måste chanserna utnyttjas på ett bättre sätt.

Defensivt gjorde Godis på nytt en godkänd insats och det var roligt att se debuterande målvakten Simon Rönngren som inte kunde göra någonting åt de sex bollar han släppte in.

Men målen framåt uteblev.

– Vi får hoppas att det blir som en nystart för oss. Vi har hamnat i en riktigt ond cirkel och vi är jäkligt besvikna allihopa. Men det måste ju vända, säger Åsbergh.

En träningsmatch under jullovet mot Aston ska också spelas innan serien startar igen.

$1

ÄLVSJÖ–GÄVLE GIK 8–4 (3–1, 1–2, 4–1)

$1

Målen, Älvsjö: Hakim Wafa 3, Joakim Wiklund 2, Daniel Bergsman, Bekhtaoui Nadji Brouillet, Gustav Frederiksen. GGIK: Jonatan Hedström 2, Adam Gavlén, Andreas Petersén.

$1

Skott: 33–41 (9–11, 12–14, 12–16).

$1

Publik: 135.

GGIK:s tre stjärnor

3: Erik Hasselberg, b

2: Johan Andersson, f

1: Simon Rönngren, mv

Mer läsning

Annons