Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängkungen skadad – riskerar att missa kvalrysaren

/
  • GGIK:s poängkung Alexander Larsson har problem med ryggen – nu kan han missa den första play off-matchen mot Järfälla.

GGIK:s poängkung Alexander Larsson är skadad.
Nu riskerar han att missa söndagens kvalrysare.
– Han testade lätt på träningen i torsdags, men gick av, säger tränaren Andreas Lindström inför mötet med Järfälla.

Annons

Alexander Larsson har varit GGIK:s kanske bästa spelare den här säsongen och var en stor bidragande orsak till att nykomlingarna i allsvenskan tagit sig ända till den sista kvalomgången till SSL.

Centerstjärnan föll olyckligt i mötet med Tyresö Trollbäcken förra lördagen och skadade ryggen. Vill det sig illa kan han nu missa den första matchen mot Järfälla på bortaplan.

– Han har ont i nedre delen av ryggen och är väldigt stel. Larsson körde lite lätt i torsdags, men tvingades gå av i slutet för att han kände av skadan för mycket, förklarar Lindström.

Ett stort avbräck för GGIK. Larsson ingår i succékedjan tillsammans med Simon Cederström och Oliver Frykman, som öst in poäng den här säsongen.

– Det är givetvis inte optimalt. Den kedjan har varit fantastiskt bra för oss och lett det här laget med sitt fina spel, säger Lindström.

Larsson kommer att följa med ner till Stockholm och testa hur det känns på uppvärmningen.

– Det blir lite av ett vågspel. Vi kommer inte att chansa i det här läget om han fortfarande känner av skadan. Vi har minst två matcher till att spela, säger GGIK-tränaren, som öppnar för att det bara kan bli spel i power play och box play för Larsson.

Jesper Lundgren kan komma att ersätta Larsson i förstakedjan.

– Det är två olika typer av spelare. Lundgren bästa styrka är i det defensiva spelet. Där är han stabilare än Larsson. Vi får se hur det blir, men det är ett tänkbart alternativ.

Motståndaren Järfälla överraskade de flesta, inklusive GGIK-tränaren, genom att slå ut seriesegrarna Djurgården.

– Det var nog inte många som hade trott det, men Järfälla har gjort en bra resa den här säsongen, och vann till slut rättvist.

I början av säsongen hade Järfälla som mål att styra så mycket som möjligt av spelet, men resultaten uteblev. Det fick stockholmarna att ändra spelfilosofi.

– Järfälla är mycket defensivare i sitt tänk nu än när vi mötte dem i premiären.

Då vann GGIK på bortaplan. När lagen möttes på Träffen vann Järfälla, som spelar ett så kallat 2–2–1-system.

– Dom skickar upp många långbollar på sina två toppspelare. Vi måste verkligen vara vakna och hålla ett öga på framför allt Joel Weiss och Oskar Karlsson som båda har en magisk förmåga att hota från alla möjliga håll.

Mer läsning

Annons