Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Eddie Läck – vaktade kassen i J20

Skadeproblemen tycks vara över för Eddie Läck. I går gjorde han premiär i brynäsdressen när Brynäs slog Luleå med 3–2 i J20 Super Elit Norra.
– Skönt att vara tillbaka, säger Eddie.

Annons

Brynäs nya målvakt Eddie Läck har äntligen gjort premiär mellan stolparna. Efter en lång tids skadebekymmer med en stressfraktur är han nu sakta på väg tillbaka till storformen.

I Läkerol Arena i går gjorde han sin första match på ett halvår när Brynäs slog Luleå med 3–2 i vad som blev en tidig seriefinal i J20 SuperElit.

– Skönt att vara tillbaka. Nu blir jag förhoppningsvis med i någon match med A-laget i veckan, vore kul om man kunde få vara med och konkurrera på allvar.

– Markan (Jakob Markström) spelar bra men jag vill gärna vara med i vardagen med A-laget, säger Läck.

Sporten försökte i går kväll förgäves nå Brynäs tränare Niklas Czarnecki för en kommentar om när en Elitseriedebut skulle kunna bli aktuell för 21–åringen som i fjol spelade med Leksand i kvalserien.

De tre perioderna mot Luleå i går blev under alla omständigheter en lämplig uppladdning. Gästerna spelade aggressivt matchen igenom och bombarderade korta stunder Brynäs kasse, dock inte med mer än Läck och försvaret kunde reda ut.

– Kändes som att jag fick lagom på mig, hade nog inte orkat med mer så det var en perfekt match på det sättet.

En perfekt match var det också för forwarden Sebastian Wännström som blev tvåmålsskytt. I slutet av första perioden skickade han in 1–0 till Brynäs och gjorde därmed sitt sjätte mål för säsongen

. I mittperioden kom också det sjunde efter ett slarvigt byte i Luleå.

För övrigt var detta en match där det inte saknades känslor. Direkt efter den andra periodens slut bjöds nämligen publiken på ett rejält råkurr vid Luleås defensiva blå linje.

Brynäsbacken Victor Berglind fick sig ett par rejäla snytingar av Luleås Christian Nyman – båda fick fem minuters utvisning och matchstraff. I samma sekvens åkte även Anton Rödin och Luleås Oskar Nilsson på varsina två minuter.

– Jag såg inte exakt vad som hände men vi fullföljde en tackling. Jag tyckte mest att det var en knuff, sen stod spelarna upp för varandra på isen, säger tränaren Mats Bäcklin.

Redan idag väntar ett returmöte i Läkerol Arena. Blir det lika hett igen?

1–0 (16.41) Sebastian Wännström (Anton Rödin, Samuel Selinder).

1–1 (4.17) Philip Kemi, 2–1 (4.35) Felix Eriksson (Adam Seydlitz), 3–1 (10.57) Sebastian Wännström (Victor Berglind).

3–2 (18.50) Joakim Högberg.

20–28 (7–7, 8–8, 5–13)

5 x 2 min, 1 x 5, matchstraff. : 6 x 2, 1 x 5, matchstraff.

3: Sebastian Wännström, f

2: Calle Järnkrok, f

1: Eddie Läck, mv

Mer läsning

Annons