Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Publiken är vår sjunde spelare"

/
  • Vändningen är fullbordad. GGIK gick från 0–3 till seger med 7–3 och har nu slagit ut Tyresö Trollbäcken med 2–0 i matcher. I nästa kvalomgång väntar antingen Järfälla eller Djurgården, och i potten finns då en SSL-plats.
  • Tremålsskytten Simon Cederström gjorde sina första mål i kvalet, och drog ett tungt lass i GGIK.

Det började med en missad straff, en skadad poängkung – och 0–3 på resultattavlan.
Men efter Gävle GIK:s mäktiga vändning återstår bara ett hinder för SSL-spel: Järfälla eller Djurgården.
– Vilket stöd vi har, publiken är vår sjunde spelare, säger tremålsskytten Simon Cederström.

Annons

Det står 1–1 i matcher mellan Järfälla och Djurgården, avgörandet faller under söndagen. Blir det seriesegrande Djurgården får GGIK ställa in sig på att spela en eventuell tredje och avgörande match på bortaplan. Blir det Järfälla får man fördelen av att avsluta säsongen hemma i ett kokande Träffen.

Och det är ingen tvekan om vad spelarna föredrar. 500 personer fick plats, utsålt förstås, och de bar fram sitt lag till en mäktig vändning mot Tyresö.

Men halvvägs in den andra kvalmatchen var det hängade huvuden, både på läktaren och på planen. Med gästerna i en 3–0-ledning, och GGIK:s poängkung Alexander Larsson dessutom skadad efter en olycklig kollision såg det nattsvart ut.

Men.

Ett mål betyder så mycket. När Simon Cederström gjorde sitt första mål i kvalet, 8.33 in i den andra perioden, lossnade det äntligen.

– När vi får målet går energin upp, alla på bänken engagerar sig och publiken lever upp. Det gör stor skillnad, vi var nog lite nervösa i början, säger Cederström.

Utan Alexander Larsson vid sin sida flyttades Jesper Lundgren in i förstakedjan, och GGIK gick tungt på två femmor matchen igenom. Sakta maldes Tyresö ner i små, små partiklar, och med sju raka mål var det till slut inget snack om vilket lag som skulle vidare.

Tremålsskytten Simon Cederström drog ett tungt lass, liksom lagkaptenen Adam Lundgren – samtidigt som Tobias Steineck stängde igen sin målbur.

– Jag slutar aldrig förvånas över Simon. Han hade en liten dipp formmässigt i slutet av serien, men nu leder han det här laget. Och Adam har vuxit med uppgiften, han har höjt sig när matcherna blivit tuffare, berömmer GGIK-tränaren Andreas Lindström.

Hur är det med Alexander Larsson?

– Vi vet inte riktigt, naprapaten får ta sig en titt på honom så får vi se hur det går i veckan.

Spelar det nån roll vilka ni får möta?

– Vi har haft svårare för Djurgården i seriespelet. Men sätter vi spelet så som vi gjorde i dag kan vi slå alla lag, säger Andreas Lindström.

Mer läsning

Annons