Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Runsten fick hårt motstånd i DM-finalen

/

Herrarnas DM-mästare heter, inte oväntat, IBK Runsten. Däremot fick man oväntat hårt motstånd från Strömsbro som med lite flyt lika gärna kunde fått lyfta bucklan.
– Vi blev nog lite nervösa när dom började hämta in på oss, sa tvåmålsskytten Oskar Flybring.

Annons

Efter en tät och lite chansfattig inledning så kunde Runsten göra 2–0 innan paus. Då såg man starka ut och när sedan Axel Johansson gjorde 3–0 direkt i andra så trodde nog de flesta att det skulle bli en enkel match för Runsten. Men Strömsbro ägde faktiskt andra perioden och man vann också skotten med 11–5. Men vad hjälper det när man inte får in bollen. En reducering kom i och för sig direkt på 3–0-målet men sedan brände man resten av chanserna. I slutrundan blev det samma inledning. Runsten ökade på till 4–1 efter dryga minuten men sedan började även Strömsbro sätta sina chanser och efter halva sista stod det 4–4

– Dom satte hög press på oss och vi har alltid lite svårt med det, men det löste sig och det är alltid skönt att vinna, avslutade en nöjd Oskar Flybring.

Nu gjorde Runsten 5–4 rätt snabbt efter kvitteringen och sedan även 6–4 med dryga minuten kvar. Strömsbro plockade målvakten och fick in en reducering och det fanns gott om chanser i sista som kunde förändrat resultatet.

Mer läsning

Annons