Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Runsten räckte inte till

Seriefinalen i Träffen blev inte vad Runsten hoppats på. Förlust med 1–4 mot Surahammar — som därmed drygar ut sin serieledning i division 2 södra Norrland.
– Vi kämpar allt vi kan men räcker tyvärr inte till i dag, säger tränaren Ove Lindgren.

Annons

Det var upplagt för en nagelbitare när serietvåan Runsten och ettan Surahammar skulle drabba samman i Träffen. Och en nagelbitare blev det – fast bara i två perioder. Elva sekunder in i tredje perioden gjorde Joel Hirvonen 1–2 för gästerna och efter det orkade inte Runsten komma igen.

– När de tar ledningen i början av tredje så måste vi öppna oss och då trillar målen in bakåt, konstaterar Runstenforwarden Marcus Larsson, som utan omsvep erkänner att Surahammar för dagen var det bättre laget.

– Vi står pall i två perioder, sedan är det inte mycket vi kan göra, även om vi är lite ineffektiva, säger han.

Tränaren Ove Lindgren:

– Vi gör en ganska bra förstaperiod och alla kämpar men "Sura" är tunga och det är ingen slump att de ligger där de ligger i tabellen.

Runsten vann faktiskt skotten i matchen med 31–27 och kunde med lite tur ha pressat serieledarna till en poängförlust men så blev det alltså inte och resultatet speglade väl händelserna på banan.

$1

IBK Runsten–Surahammars IBF 1–4 (1–1, 0–0, 0–3)

$1

Första perioden: 1–0 (4.31) Robin Mattsson (Joakim Rollén), 1–1 (6.37) Peter Hofer

$1

Tredje perioden: 1–2 (0.11) Joel Hirvonen (Peter Holmkvist), 1–3 (5.39) Jonatan Hirvonen (Mattias Mårtensson), 1–4 (14.57) Eric Hult (Alexander Schlugi)

$1

Skott: 31–27 (10–4, 7–12, 14–13)

$1

Bäst i Runsten: Andreas Pettersson, Robin Wallberg, Magnus Gaude

Mer läsning

Annons