Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Runsten sex sekunder från första segern

IBK Runstens oflyt som nykomlingar i ettan fortsätter. Igår tog man emot topptippade Älvsjö på Träffen och var endast sex (!) sekunder från säsongens första seger. Men 6–4 blev till 6–6 som tillslut blev till 6–7 efter sudden.
– Jag är självklart besviken, säger tränaren Mikael Ölund.

Annons

När Thomas Jansson med sitt fjärde mål för eftermiddagen stänkte upp 6–4 efter 17.40 i sista såg säsongens första trepoängare klar ut för Runsten. Sedan kom det två ödesdigra utvisningar under matchens sista minut och när matchklockan nått 60 minuter hade Älvsjö kommit tillbaka till 6–6.

Med mindre än två minuter kvar åkte Andreas Höglund ut på en tvåminutare. Älvsjö pressade på bra och när Joakim Rollén fick sätta sig på botbänken med 30 sekunder kvar tog bortalaget timeout. Med 14 sekunder kvar att spela fick man in reduceringen till 6–5 som satte rejäl press på Runsten.

Hemmalagets offervilja under slutsekunderna räckte inte till och David Bergman, samme spelare som fixade reduceringen sekunderna tidigare, blev stor poängräddare för Älvsjö när han satte kvitteringen med endast sex sekunder kvar att spela.

– Vi måste vara lite mer iskalla i vår box i slutet, säger tränaren Mikael Ölund om slutminuterna.

Det hann bara gå dryga minuten av förängningen innan Älvsjö satte avgörandet fram till seger med 7–6. Vändningen var ett faktum och gästerna reste hem med två poäng efter vad som först syntes bli noll.

Det var självklart ett mycket tungt poängtapp för Runsten som därmed åkte på sin tredje suddenförlust på sex omgångar och första segern får vänta.

– Jag är självklart besviken. Jag tycker vi har matchen, speciellt i tredje perioden där vi har bra fart på offensiven. Men nu är det bara att smälta detta och fundera vad som kan göras bättre inför fortsättningen, menar Mikael Ölund.

Älvsjö var det bättre laget i två perioder i en fartfylld och underhållande match och ledde skottstatistiken inför tredje med hela 23–11. Men ineffektiviteten hos bortalaget var stor medan Runsten tog hand om sina målchanser och därför hade 3–3 efter två perioder.

Knappa två minuter in i slutperioden tog Oscar Bendrik köksvägen och satte viktiga 4–3. När matchens bäste, Thomas Jansson, gjorde sitt fjärde mål fram till 6–4 med 2.20 kvar såg det klart ut.

Men allt gick om intet.

Mer läsning

Annons