Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Runsten tappade allt i andra perioden

När Herrettan sparkade igång igen efter juluppehållet möttes under lördagen Runsten och Uppsala på Träffen. Gävlelaget gjorde ingen toppinsats och förlorade med uddamålet, slutresultatet skrevs till 7–8.

Annons

Efter att ha vunnit den sista matchen innan uppehållet låg Runsten en poäng ovanför nedflyttningsstrecket inför matchen mot tabelljumbon Uppsala. Det var bortalaget som började bäst och tog snabbt ledningen med 2–0.

Dock spelade Runsten upp sig och när den första perioden var över ledde de med 3–2. Då kändes det som att Runsten hade kontroll på matchen men i den andra perioden tappade man allt.

Två utvisningar i början av perioden ställde till det för hemmalaget och Uppsala kunde gå ifrån till 4–6.

I tredje perioden gjorde man allt för att försöka vända matchen men Uppsala backade hem och försvarade ledningen och vann till slut med 7–8 efter stor spänning i slutet.

– Det är i den andra perioden som vi förlorar matchen, vi gör inte jobbet ordentligt och det straffar sig, säger en besviken Runstenstränare Björn Zättlin efter matchen.

I och med förlusten får Runsten fortsätta kämpa för att försöka undvika nedflyttning. I nästa omgång möter de Storvreta Ungdom på bortaplan.

– Det känns otroligt jobbigt att förlora en sådan här match som vi borde ha vunnit. Just nu känns det väldigt tråkigt men det är bara att glömma detta och blicka framåt mot nästa match, avslutar Zättlin.

RUNSTEN–UPPSALA 7–8 (3–2,1–4,3–2)

Målen, Runsten: Alexander Hallén 3, Joakim Rollén, Mathias Bondeson, Joakim Brolin, Mattias Wikström

Falun: Andreas Dahlin 2, Mikael Persson, Kristian Rossi, Pontus Holmgren, Johan Krantz, Richard Masalin, Johannes Gustafsson

Skott: 24–25.

Domare: Emil Löfgren och Håkan Thunman.

Bäst i Runsten: Alexander Hallén, Joakim Rollén

JOEL BÄCKSTRÖM

Mer läsning

Annons