Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska GGIK etablera sig i SSL

/

GGIK värvar för fullt inför sin första säsong i högsta ligan. Klubben satsar på att i framtiden etablera sig i SSL, och gjorde i helgen klart med en landslagsmeriterad back.

Annons

Gävle GIK har en tuff säsong framför sig för att klara sig kvar i SSL. Nykomlingarna blev i förra veckan tippade att komma sist i tabellen, av Mittmedias innebandyexpert Thomas Lind. Klubben jobbar hårt med att förstärka truppen, och i helgen blev det klart att man värvat backen Tor Bornedal Samils, 21, som senast spelade i danska Brønderslev. Anders Löfgren i GGIK:s styrelse ser stor potential i backen.

– Han är en stor talang som har erfarenhet av landslagsspel med U19-landslaget. Han är målmedveten och har stor potential på sikt. Vi var faktiskt i kontakt med Tor redan inför förra säsongen.

Tor själv bekräftar Löfgrens uppgifter.

– Jag provtränade inför förra säsongen och det var i stort sett klart. Sedan fick jag ett erbjudande från Danmark och valde att testa på det en säsong i stället.

Nu har ettårskontraktet med danska klubben Brønderslev löpt ut och Tor väljer att satsa på spel i Sverige och GGIK inför nästa säsong.

– Jag ser mig själv som en offensiv, spelskicklig back. Jag gillar att styra och ställa i tempot, och spelar gärna taktiskt genom att ligga rätt och läsa av spelet, säger Tor.

GGIK, som lyckades ta en SSL-plats genom att vinna över Järfälla i kvalet, behöver både breddas och spetsas inför sin första SSL-säsong, enligt Anders Löfgren. Ett stort tapp för laget kom när poängkungen från förra säsongen, Simon Cederström, blev klar för SSL-konkurrenten IBF Falun.

– Vi skulle behöva en right-fattad forward för att ta Simons plats, och vi är också på jakt efter en bra back. Vi tror att vi kommer att få spela mycket på försvar och vill vara bra bakåt, där vi redan har potential i en bra målvakt, berättar Anders.

Att GGIK kommer att ha en tuff säsong i SSL är Anders medveten om.

– Vi vet att vi inte kan konkurrera med topplagen, men jag tror att vi kan överraska och vi hoppas sluta med två lag bakom oss i tabellen.

Gävle GIK värvar gärna unga spelare och det är en medveten strategi enligt Anders Löfgren.

– Det är lite vår filosofi, att bygga på framtiden. Vi vill etablera oss i högsta serien och den här säsongen hoppas vi ger spelarna erfarenhet och rutin av spel på högsta nivån.

Även Tor ser positivt på klubbens första säsong i SSL.

– Det är ett ungt lag men vi har allt som krävs för att etablera oss i SSL. Laget har en tydlig taktik och det är synd att säga att vi kommer att åka ur på en gång för jag tror att vi har chans att gå bättre än så.

Mer läsning

Annons