Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongsbästa av Aston – trots förlust mot Insjön

Astons gjorde en av sina bästa matcher för säsongen i innebandytvåan. Ändå blev det förlust med 5–10 mot tabellåttan Insjön.
– Det kommer en period i varje match där vi håller lite för låg nivå, säger Astons tränare Magnus Nordahl.

Annons

På försäsongen såg det lovande ut för Aston. Laget vann fyra av sina sex matcher men plockade även hem en meriterande tredje plats i Uppsala-Cupen. Detta bland annat efter att Nyby besegrats i kvartsfinalen i ett rafflande straffdrama.

Därefter kom smällen – laget tappade hela sin förstakedja.

– De försvann direkt efter försäsongen. De är några av våra bästa spelare och vi har inte använt dem någon gång ännu i serien. En jobbar i Norge, en är i Australien och den tredje reser i Egypten. Samtliga ska vara tillbaka till december, hoppas vi, säger Magnus Nordahl, tränare i Aston.

Mot Insjön i söndags gjorde Aston en av sina bästa matcher för säsongen, trots frånvaron av superkedjan. I synnerhet målskyttet fungerade över förväntan, även om det blev förlust.

– Vi har haft stora problem med målskyttet. I dag gjorde vi fem mål på 25 skott, så bra skytte har vi inte haft tidigare under serien, berättar Magnus Nordahl.

Aston var ordentligt med i matchen i två perioder. Efter inledande dalapress och två baklängesmål i den första perioden, spelade hemmalaget upp sig ordentligt. Matchuret stannade på 5.31 när Jenny Öberg vispade in reduceringen till 1–2 och bara minuterna senare var det utjämnat genom Maria Uggla. I högt speltempo utbytte lagen därefter länge chanser med varandra. Strax innan periodvilan svarade Ida Carlsson i Astonmålet för en fantomräddning sedan en Insjönanfallare fått på ett kanonskott från slottet.

– De sökte ju gärna ytorna framför mål. In med bollen på mål och full fart, så går ju de flesta mål till, säger Magnus.

I andra perioden fortsatte innebandykriget. Aston låg tätare i markeringarna än tidigare under matchen, vilket märktes på de successivt allt tuffare närkamperna. En tuff situation ledde till att en spelare i Insjön tappade andan, för en stund blev hon liggande men reste sig senare till ljumma applåder från publiken.

I andra periodens epilog och upptakten av den tredje, tycktes Aston vara på väg att vända matchen. Mot slutet drog Insjön ifrån.

– Kändes tungt när de fick 5–8 med några minuter kvar av matchen. Kändes som att luften gick ur då, avslutade Magnus Nordahl.

Trots förlusten var detta ett fall framåt för Aston.

026-15 93 80

0–1 (3.02) Sofia Andersson, 0–2 (5.22) Katarina Jansson, 1–2 (5.31) Jenny Öberg, 2–2 (8.45) Maria Uggla.

2–3 (3.45) Katarina Jansson, 3–3 (4.28) Maria Uggla, 3–4 (5.40) Sofia Andersson, 3–5 (10.57) Emelie Burvall, 3–6 (12.38) Hanna Burvall, 3–7 (15.30) Karoline Gustafsson, 4–7 (16.32) Jessica Niemelä.

5–7 (5.00) Viktoria Engvall, 5–8 (14.58) Emelie Mårdberg, 5–9 (17.11) Malin Gustavsson, 5–10 (17.24) Katarina Jansson.

25–61 (9–15 7–18, 9–28).

3 x 2.

Mahbod Beigi och Bo Lundberg, Sandviken.

ca 50.

 

Mer läsning

Annons