Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger – och Runsten upp på säkrare mark

Runsten låg innan hemmamatchen mot Arvika under nedflyttningsstrecket. Men i och med vinsten med 5–1 befinner sig nu Gävlelaget på mer säker mark.

– Vi viker inte ner oss och kämpar hela vägen, säger Runstens tränare Jimmy Rödlund.

Annons

Runsten övertygade i den första perioden. De höll nollan men producerade bara ett mål. Lagkaptenen Joakim Rollén assisterade Joakim Sandblom strax innan första periodens slut.

I pausen berättade Runstens tränare Jimmy Rödlund att han hade på känn att hans lag skulle avgöra redan i den andra perioden i spel 5–4. Just detta hände också: I den elfte minuten gjorde Runsten 2–0, i numerärt överläge. En minut därefter ökade de rödsvarta på ledningen till 3–0, även det i power play.

Innan slutet på perioden hann Runsten med att göra två mål till. Det sista signerades Mathias Bondeson, hans tredje för matchen.

– Det var riktigt skönt att vinna och även att få göra några mål, kommenterade Bondeson efter matchen.

Runsten gick in i den tredje perioden för att försvara sin ledning och spela på returer. Detta resulterade i ett Arvikamål och en Arvikastraff. Men Jerry Abrahamsson i Runstens mål räddade straffen och matchen slutade 5–1 till hemmalaget.

– Vår förra match mot Arvika slutade med en knapp förlust för vår del, nu var vi bättre och mycket tryggare bakåt och i offensiven gjorde det vi skulle göra, därav vinsten, sade Jimmy Rödlund efter matchen.

Efter gårdagens match klättrar Runsten i tabellen från en tiondeplats till en niondeplats samtidigt som Arvika åker under strecket. Gävlelaget hade kunnat gå förbi även GS 86 men dessa vann med 7–6 över Aston och tog tre poäng.

SIMON ISAKSSON

IBK RUNSTEN–ARVIKA IBF 5–1 (1–0, 4–0, 0–1)

Målen, Runsten: Mathias Bondeson 3, Joakim Sandblom, Robin Mattsson.

Bäst i Runsten: Mathias Bondeson, Joakim Rollén, Fredrik Nilsson, Jerry Abrahamsson.

Mer läsning

Annons